Ţigările mentolate prezintă un risc mai mare pentru sănătate decât cele normale

| 25 iul, 2013

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (Food and Drug Administration, FDA) a anunţat marţi că ţigările mentolate prezintă un risc mai crescut pentru sănătatea fumătorilor decât cele obişnuite, relatează Associated Press.

Potrivit unui raport publicat de FDA, există puţine dovezi care să sugereze că ţigările mentolate sunt mai mult sau mai puţin toxice sau contribuie la un risc mai mare ca fumătorii să dezvolte boli faţă de cei care consumă ţigări obişnuite. Cu toate acestea, există date care sugerează ca utilizarea mentolului este asociată cu o creştere a numărului de fumători în rândul tinerilor şi că fumătorii de ţigări mentolate renunţă mai greu la acest viciu, se arată în raport.

"Ţigările mentolate ridică probleme grave pentru sănătatea publică", a afirmat Mitch Zeller, directorul Centrului pentru Produse din Tutun, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ţigările mentolate sunt unul dintre puţinele sectoare în care se înregistrează o creştere pe piaţa ţigărilor aflată altfel în scădere.

Procentul de fumători americani care folosesc ţigări mentolate a crescut de la 33,9% în 2008 la 37,5% în 2011, potrivit unui studiu realizat de Substance Abuse and Mental Health Services Administration, cu o creştere mai semnificativă în rândul fumătorilor tineri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ