TikTok în SUA: Oracle şi compania-mamă ByteDance au emis comunicate contradictorii

| 22 sep, 14:49

Compania-mamă a TikTok, ByteDance, şi Oracle au emis, luni, la două zile de interzicerea platformei în Statele Unite două comunicate contradictorii privind acordului dintre cele doi giganţi.

Dacă gigantul chinez ByteDance a anunţat că va deţine 80% din TikTok Global, companie americană nou creată care va deţine majoritatea operaţiunilor globale ale aplicaţiei de video-sharing, Oracle spune că grupul din Beijing nu va avea o participaţie la TikTok Global.

Acordul preliminar, ce urmează a fi aprobat de preşedintele Donald Trump, prevede că Oracle va deţine participaţii de 12,5%, în timp ce Walmart va avea 7,58% din TikTok Global, potrivit Capital.ro.

Acordul descris de către cei de la Oracle ar respecta decretul preşedintelui Donald Trump semnat pe 14 august, care prevedea un termen de 90 zile pentru ca ByteDance să renunţe la TikTok, în timp ce comunicatul ByteDance include o inversare de politică pentru Trump.

“Dacă vom afla că nu au controlul total, atunci nu vom aproba acordul”, a declarat preşedintele Trump referitor la Oracle şi Walmart.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ