Timișoara ocupă locul trei național la numărul de turiști cazați în primul semestru

| 18 aug, 10:23

Timișoara se situează pe locul trei național în ceea ce privește numărul de turiști cazați în hotelurile din oraș, în primul semestru al acestui an, după București și Brașov, depășind cu mult alte municipii care dețineau acest loc până acum, a anunțat joi, primarul Nicolae Robu.

''Iată încă o realitate a Timișoarei de astăzi. Este depășită doar de București și de Brașov la numărul de turiști cazați în hoteluri, în primul semestru al anului 2017. În Timișoara s-au cazat 50.655 turiști, în timp ce în Cluj, 46.063, în Sibiu, 45.980, în Oradea, 21.006, în Arad, 20.042, în Alba-Iulia, 6.022. Aceasta, apropo de tot felul de comparații defavorabile Timișoarei făcute de unii. Și încă n-am fost capitală culturală europeană'', arată primarul Nicolae Robu pe pagina sa de facebook, citând cifrele publicate de Institutul Național de Statistică.

Pe de altă parte, Gabriela Petcana, membră a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România susține că titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 pe care Timișoara l-a câștigat trebuie să îi aducă mult mai mulți turiști, iar sejururile lor să se extindă de la actualul turism de business la cel ''de plăcere''.

''În momentul de față, în Timișoara se face mai mult turism de business, la fel cum se întâmplă în oricare dintre marile orașe ale lumii, hotelurile fiind pline de luni până vineri. Ne preocupă gradul de umplere a hotelurilor și în weekend și trebuie să facem în așa fel încât, cel puțin turiștii care vin pentru business în Timișoara, să facă și un pre-tour și un post-tour, să mai rămână puțin, să își mai aducă și însoțitori în Timișoara'', afirma în primăvară Petcana, pentru AGERPRES.

Potrivit acesteia, în prezent, în Timișoara există 90 de agenții de turism care organizează mai ales călătorii în străinătate, în timp ce piața turistică de aici ar trebui promovată în străinătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ