Titus Corlăţean va participa mâine la o reuniune a şefilor diplomaţiilor din UE

| 18 iul, 2013

Şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, va participa vineri şi sâmbătă, la invitaţia omologilor spaniol şi german, la o reuniune a miniştrilor Afacerilor Externe din statele Uniunii Europene pe teme legate de viitorul Europei, organizată la Palma de Mallorca, informează joi MAE.

Reuniunea are un caracter informal şi se încadrează în dezbaterile mai ample de la nivel european cu scopul conturării unei viziuni pe termen mediu şi lung cu privire la funcţionarea Uniunii Europene şi perspectivele proiectului european.

La reuniune vor participa miniştri ai Afacerilor Externe din state membre ale UE, reprezentanţi ai Comisiei şi Parlamentului European.

Miniştrii Afacerilor Externe din statele membre UE vor avea un schimb de opinii privind metodele prin care Uniunea Europeană va putea să răspundă în perspectivă, de o manieră eficientă, la provocările cu care se confruntă, pornind de la necesitatea identificării de soluţii pentru asigurarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă, poziţionarea strategică a Europei, în contextul globalizării, precum şi pentru restabilirea încrederii cetăţenilor în proiectul european şi consolidarea legitimităţii democratice a Uniunii.

Totodată, miniştrii Afacerilor Externe vor avea sâmbătă un mic dejun de lucru cu prinţul moştenitor, Felipe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ