Toader despre coduri: Unele dintre ele au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului

| 03 noi, 12:36

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat vineri că unele din cele patru coduri - penal, de procedură penală, civil, de procedură civilă - au fost fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului, având nevoie de corectare și modificare.

"Ca o părere personală, sigur că sunt câțiva ani de când codurile au intrat în vigoare, sigur avem foarte multe decizii de neconstituționalitate și puteau fi corectate prin lege de punere în acord cu deciziile Curții, dar practica judiciară arată că punerea în aplicare a prevederilor legale din coduri a arătat anumite neconcordanțe, anumite limite, anumite dificultăți de interpretare și de aplicare a normelor. Vom vedea dacă și care vor fi soluțiile ce eventual vor putea fi modificate. Codurile, legi fundamentale după Constituție, aceste patru coduri sunt următoarele ca greutate, ca impact în sistemul juridic românesc și unele dintre ele au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului. Păi o lege fundamentală care permite intruziuni, limitări ale drepturilor și libertăților, condamnare, o lege fundamentală să nu fie dezbătută nici măcar în Parlament. Prin angajarea răspunderii, în chip firesc ea are nevoie de corectare, de modificare", a declarat Toader, la Ministerul Justiției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ