Toader (PDL): Decizia senatorilor jurişti în cazul Vosganian este surprinzătoare

| 01 oct, 2013

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus, astăzi, că decizia Comisiei juridice a Senatului de a respinge cererea procurorilor de începere a urmării penale în cazul lui Varujan Vosganian este “surprinzătoare şi neaşteptată”.

“Este surprinzătoare şi neaşteptată chiar, din punctul meu de vedere, poziţia Comisiei juridice de la Senat, prin care domnul Vosganian este absolvit de o cercetare penală în cazul foarte bine cunoscut şi mediatizat cu acele avantaje acordate pentru preţul gazului la intern şi utilizarea în industria de îngrăşăminte chimice. Acolo, dacă pentru domnul Videanu, în aceeaşi calitate de ministru, preşedintele a permis cercetarea penală şi se desfăşoară ancheta penală, în cazul domnului Vosganian această supermajoritate din Senat a zis: nu, nu e nevoie, noi considerăm că suntem mai buni şi mai deştepţi decât organele de anchetă. Şi ministrul Vosganian se pare că nu va fi cercetat, având în vedere cel puţin acest aviz negativ”, a declarat liderul deputaţilor PDL.

Mircea Toader şi-a exprimat speranţa că plenul Camerei superioare a Legislativului îi va oferi senatorului liberal posibilitatea să-şi susţină nevinovăţia.

“Sperăm ca plenul Senatului, cel puţin prin presiunea opiniei publice, să hotărască într-adevăr punerea la dispoziţie a domnului senator Vosganian organelor de anchetă penală şi acolo, sigur, trebuie să prezinte dacă este sau nu este vinovat. Nu să fie acoperit de o prevedere a Statutului parlamentarilor, pe de-o parte, şi a responsabilităţii guvernamentale”, a adăugat Mircea Toader.

Senatorii din Comisia juridică au dat marţi aviz negativ în cazul solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale pentru Varujan Vosganian, urmând ca plenul Senatului să decidă.

Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat în data de 2 septembrie procurorului general Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi faţă de fostul ministru Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ