Toamnă decisivă. Guvernul ia în calcul reducerea CAS sau revenirea TVA la 19%

| 02 iun, 2013

Decizia politică privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale /CAS/ cu 5 puncte procentuale sau revenirea TVA de la 24% la 19%, din 2014, va fi luată în toamna acestui an, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, într-un interviu acordat Agerpres.

Nu s-a luat decizia politică. Avem două măsuri majore de reducere a fiscalităţii, revenirea TVA şi reducerea CAS pentru angajator cu 5 puncte procentuale. Trebuie să vedem care din cele două măsuri are mai mare impact în economie, de stimulare economică, de reducere a evaziunii fiscale, dar şi de creştere economică. În funcţie de analizele făcute, decizia politică va fi undeva în toamnă', a spus Daniel Chiţoiu.

Şi premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că decizia privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator va fi luată în toamnă.

'În toamnă, în baza rezultatelor din primele două trimestre şi a previziunilor pe trimestrul trei, începem să construim proiectul de buget pentru 2014. Mai mult, sper şi putem să trecem în Constituţie la revizuire - pentru că acum se prevede foarte clar că bugetul este anual - să trecem noţiunea de buget multianual. Pe baza unor date foarte concrete, în toamnă o să ştim exact cum construim bugetele pentru 2014, 2015 şi 2016. Intenţia şi angajamentul nostru merg în primul şi în primul rând spre reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator', a precizat Victor Ponta.

Georgian Ghervasie, consilierul pentru promovare economică al premierului Victor Ponta, a declarat luni, pentru Agerpres, că reducerea CAS este posibilă din 2014, în funcţie de studiul de impact ce va fi făcut de Ministerul Finanţelor urmând să se decidă asupra reducerii cu două procente a contribuţiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ