Toată lumea este de acord: protestatarii să respecte legea!

| 20 oct, 2013

După foarte mult timp toată lumea este de acord: protestatarii să respecte legea! Există un consens între liderii politici şi ceea ce este îmbucurător pentru societate, toţi  vizează respectarea principiilor fundamentale ale democraţiei. Chiar dacă uneori regulile ni se par strâmte ajungem tot la celebra expresie a lui Churchill:“Democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum".

Protestatarii din centrul capitalei au făcut ce au făcut şi au reuşit să se dea în stambă. Maşina ministrului Culturii a ieşit şifonată după o întâlnire cu o facţiune dură a demonstranţilor ecologişti.

Evoluţia protestelor din ultimele zile se îndreaptă premeditat, cu paşi repezi, spre violenţă. Este ultimul ingredient, esenţial pentru ca o manifestaţie să atragă cu adevărat atenţia şi să aibă “succes”. Primul semn a apărut miercuri seara, după zvonul aruncat pe reţelele de socializare, precum şi pe sticlă de Realitatea Tv, potrivit căruia intervenţia jandarmilor la Pungeşti s-a soldat cu un mort.

Ulterior televiziunea a negat ştirea, după ce ore bune în prime time a fost difuzată. Reţeta este veche, am trăit-o şi la Revoluţie şi imediat după, însă atunci era vorba de un singur post de televiziune unde toţi diversioniştii aveau acces, că deh era democraţie, acum manipularea a atins apogeul, poate să o experimenteze oricine, clienţii se găsesc uşor.

Reacţia autorităţilor a fost promptă şi binevenită. Victor Ponta a calificat situaţia că fiind inacceptabilă şi a cerut ministrului de Interne începerea imediată a anchetei, precum şi toleranţă zero pentru cei care încalcă legea. Primul ministru a făcut distincţie clară între manifestările paşnice şi cele care degenerează în agresiune, încălcarea drepturilor fundamentale, blocarea drumurilor. Poziţia lui Crin Antonescu este în aceeaşi direcţie, liderul PNL a pus accentul pe lipsa de rigiditate cu care forţele de ordine au acţionat până în prezent.

Însuşi şeful statului, cel mai critic adversar al cabinetului USL, a declarat că incidentul este intolerabil. Traian Băsescu consideră că blocarea maşinii oricărui cetăţean, fie că e ministru sau nu, reprezintă o încălcare a legii. Băsescu a făcut referire şi la vestitul “mort” de la Pungeşti, înviat între timp, raportul venit pe masa preşedintelui indicând faptul că jandarmii au acţionat corect.

După foarte mult timp toată lumea este de acord: protestatarii să respecte legea! Există un consens între liderii politici şi ceea ce este îmbucurător pentru societate, toţi  vizează respectarea principiilor fundamentale ale democraţiei. Chiar dacă uneori regulile ni se par strâmte ajungem tot la celebra expresie a lui Winston Churchill: “Democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ