Tobă a cerut prefecților să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenții operative

| 11 ian, 18:18

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut prefecților din județele vizate de avertizări hidrologice - Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara și Alba - să convoace comitetele județene pentru situații de urgență și să monitorizeze permanent zonele cunoscute cu risc de inundații, informează un comunicat transmis luni AGERPRES.

De asemenea, la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Tobă a solicitat să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenții operative, astfel încât populația să nu fie în pericol, să nu existe cazuri de comunități izolate sau de căi de acces blocate din cauza apelor și a subliniat nevoia unei cooperări active între toate instituțiile de la nivel local cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

''Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut atenție maximă în orele următoare în județele unde sunt avertizări de inundații. În contextul avertizărilor de inundații emise de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a convocat astăzi, 11 ianuarie, la sediul MAI, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință cu Prefecturile din județele vizate de avertizările hidrologice'', se arată în comunicat.

Personalul operativ al MAI — pompieri, jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră — este pregătit să acorde sprijin comitetelor locale pentru situații de urgență pentru a evita situațiile de risc pentru populație, iar în cazul producerii unor inundații să se elimine cât mai repede efectele acestora, se precizează în comunicatul citat.

Începând de luni noaptea și până la expirarea avertizărilor, la sediul prefecturilor și serviciilor deconcentrate cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, va fi asigurată permanența, subliniază MAI.

Conform informărilor făcute de către reprezentanții Ministerului Mediului și Apelor Române, au fost deja luate măsuri de prevenire a acumulării unor debite mari de apă care să afecteze comunitățile din zonele atenționate de hidrologi, se mai arată în comunicat.

La ședința operativă organizată la nivelul MAI au participat reprezentanți ai Administrației Naționale de Meteorologie, ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Transporturilor și ai altor instituții publice cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele hidrologice.

Potrivit INHGA, începând de luni, de la ora 20,00, până marți, la ora 16,00, sunt așteptate creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale cotelor de apărare, torenți și pâraie cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râuri de pe raza județelor Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara și Alba.

Totodată, începând de luni după-amiază, de la ora 18,00, până miercuri dimineață, 11 județe din nord-vestul țării se vor afla sub Cod Galben de inundații.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ