Tomac: Voi contesta în instanţă certificatul de urbanism eliberat de PS1 în vederea ridicării unei moschei în Bucureşti

| 14 apr, 17:14

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Eugen Tomac, a anunţat, joi, că va contesta în instanţă certificatul de urbanism eliberat de Primăria sectorului 1 în vederea construirii de către Muftiatul Cultului Musulman a unei moschei în zona bulevardului Expoziţiei din Bucureşti.

"Primăria Sector 1 a dat astăzi un aviz, eliberând certificatul de urbanism pentru dosarul depus de Muftiatul Cultului Musulman în România. (...) Credem că nu este oportun acest lucru în clipa de faţă, în condiţiile în care în Bucureşti, la ora actuală, există cinci moschei deja, iar comunitatea musulmană din România, conform ultimului recensământ, numără în jur de 64.000 de cetăţeni români care practică cultul musulman pe întreg teritoriul României", a declarat Tomac, într-o conferinţă de presă. 

Preşedintele executiv al PMP a adăugat că, la ora actuală, Primăria sectorului 1 nu are un edil în funcţie care să-şi asume "consecinţele politice" ale unei astfel de decizii, ci "un domn viceprimar, Moţoc, care deţine locul de primar interimar şi care pare că doarme şi nu ştie ce se întâmplă în Primărie". 

"Având în vedere că s-a eliberat acest certificat de urbanism care este primul pas în procesul aprobărilor pentru construirea moscheii, anunţ astăzi că, în calitate de deputat, voi contesta în instanţă certificatul de urbanism eliberat de Primăria sectorului 1", a declarat Tomac. 

El a explicat că abordarea pe care o va avea PMP pe acest subiect în perioada următoare nu trebuie privită într-o "notă a exagerărilor". 

"Respectăm toţi cetăţenii români sau cei care sunt rezidenţi în România şi practică cultul musulman, însă, în această chestiune, credem că atât autorităţile centrale, cât şi oamenii politici trebuie să aibă o abordare lucidă. Spunem acest lucru pentru că ne uităm cu multă atenţie la tot ce se întâmplă în imediata vecinătate a României şi credem că nu este oportun să se ridice o megamoschee în Bucureşti în sectorul 1 pe bulevardul Expoziţiei nr. 22-30", a spus preşedintele executiv al PMP. 

Tomac a mai anunţat, totodată, că alături de echipa PMP va demara în perioada următoare un proces de consultare a cetăţenilor din sectorul 1 pe tema construirii moscheii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 16:12
??????
Sa observam ca si etniile minoritare din Romania platesc impozite in conturile statului roman si au niste drepturi stabilite prin Constitutia Romaniei ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ