Toni Greblă NU demisionează de la CCR. De marţi va intra în concediu de odihnă

| 26 ian, 18:47

Toni Grebla nu va demisiona din functia de judecator al Curtii Constitutionale si se afla, incepand de marti, 27 februarie, in concediu de odihna, informeaza Curtea Constitutionala, intr-un comunicat.

Toni Grebla a semnat si o declaratie pe propria raspundere in care arata ca nu a desfasurat si nu desfasoara activitati care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecator al Curtii Constitutionale, pe care il exercita in prezent. Plenul CCR s-a intrunit luni pentru a lua act de declaratia lui Toni Grebla.

Toni Grebla, fost senator in Parlamentul Romaniei si judecator al Curtii Constitutionale, a fost adus cu mandat la DNA joia trecuta si este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat. DNA a aratat ca Toni Grebla este urmarit penal dupa ce a vrut sa eludeze embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din UE si a incercat sa exporte alimente prin Turcia. DNA a realizat dosarul cu sprijin de la DIPI, serviciul de informatii al Ministerului de interne cunoscut drept "Doi si-un sfert".

Curtea Constitutionala a aratat joi, intr-o prima reactie dupa aducerea cu mandat la DNA a lui Toni Grebla, ca judecatorii CCR sunt suspendati de drept din functie de la data trimiterii in judecata penala si nu pot fi arestati sau trimisi in judecata penala "decat cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputatilor, al Senatului sau a Presedintelui Romaniei, dupa caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

Tag-uri: ccr, Toni Grebla
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ