Top alimente care dăunează creierului

| 24 noi, 2013

De cele mai multe ori ne ferim sau încercăm să ne ferim de alimentele care "ştim că îngraşă", care ar putea să strice echilibrul de pe cântar, însă aceste alimente dăunează nu numai siluetei, cât şi activităţii neurologice.

Care sunt alimentele nocive pentru creierul nostru, conform gq.ro:

Dulciurile din zahăr

1. Consumul excesiv şi pentru mult timp de produse din zahăr poate crea multe probleme neurologice. În plus, s-a demonstrat că îţi afectează şi memoria pe termen lung.

Alcoolul

2. Despre alcool se ştie că afectează creierul şi gândirea. Dacă ne spui că îţi aminteşti tot ce ai făcut în cele mai crunte beţii, nu te credem. El îţi poate face probleme dacă îl consumi excesiv, pe termen lung, însă vestea bună e că, dacă îl moderezi, ai şanse să scapi cu creierul nevătămat.

Mâncarea de la fast-food

3. Un grup de cercetători de la Universitatea din Montreal a demonstrat faptul că mâncarea de la fast-food produce anumite reacţii chimice în creier, din cauza cărora pot apărea simptome de anxietate sau depresie.

Mâncarea prăjită

4. Mâncarea prăjită distruge celule din creierul tău.

Sarea în exces

5.Mâncarea foarte sărată îţi afectează funcţiile cognitive şi capacitatea de a gândi. În plus, asociată cu nicotina, poate avea efectul anumitor droguri.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ