TOPUL FACULTĂŢILOR care îţi asigură loc de muncă. ŞI FOARTE BINE PLĂTIT

| 07 iul, 09:37

Azi se dau rezultatele la examenul de Bac, iar absolvenţii care promovează şi doresc să îşi continue studiile încep goana după cea mai bună facultate.

 

Deşi în ultima perioadă piaţa de recrutare a crescut, oferind un număr impresionant de locuri de muncă, modul în care este gândit şi structurat învăţământul superior de la noi nu permite alinierea la nevoile pieţei de recrutare. Specialiştii eJOBS, citaţi de presa centrală, au întocmit un clasament al domeniilor cu cele mai mari şanse de angajare după terminarea studiilor:

- Domeniul ingineriei, cu toate ramurile adiacente, oferă cea mai bogată paletă de joburi candidaţilor cu apetenţe tehnice şi spirit inovativ. Peste 44.000 de posturi au fost publicate de marile companii din această industrie în primele 6 luni ale anului.

- Limbi străine. Cunoaşterea uneia sau a mai multor limbi străine reprezintă o rampă de lansare pentru cei mai mulţi dintre tinerii cu înclinaţie umanistă.Peste 24.000 de posturi au fost vânate de astfel de candidaţi în prima jumătate a anului.

- IT. Cei mai mari angajatori din industria IT au publicat, de la începutul anului, peste 20.000 de posturi, o creştere promiţătoare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aspect de care viitorii candidaţi interesaţi de aceste domenii trebuie să ţină cont. E domeniul care oferă joburile viitorului!

Citeste si: STUDIU: Ce meserii îşi doresc liceenii români

- Marketing şi comunicare sunt domeniile care atrag ca un magnet tinerii deschişi spre nou, sociabili şi dornici să interacţioneze. Aproape 16.000 de posturi au devenit “vedete” în această arie, atrăgând un număr mare de aplicanţi.

- Medicină. Exodul medicilor români către Occident şi deficitul cronic al medicilor specializaţi din spitalele din România plasează acest domeniu, cu ramurile clasice, dar şi cele moderne, pe locul 5 în topul domeniilor cu cele mai mari posibilităţi de angajare. Prima jumătate a anului 2015 a adus numeroase variante de angajare pentru candidaţii pasionaţi de medicină, oferind aproximativ 12.000 de posturi celor dispuşi să îşi pună cunoştinţele, experienţa, dar mai ales pasiunea, în slujba oamenilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ