Topul celor mai tari oraşe pe care merită să le vizitezi în 2014

| 30 oct, 2013

Dacă nu ţi-ai făcut încă planuri de călătorii pentru 2014, Lonely Planet îţi recomandă sapte orase pe care nu trebuie sa le ratezi in 2014.

1. Paris, Franţa

Parisul a renascut. In urma unei actiuni de reducere a ambuteajelor in unul dintre cele mai aglomerate orase din Europa, 1,5 kilometri de pe malul drept al Senei, ocupati anterior de sosea, au fost dotati cu pasarele si piste de biciclete. Piesa de rezistenta este zona pietonala de 2,5 kilometri de pe bratul stang al Senei, intre Pont de l`Alma si Muzeul Orsay.

Capitala Franţei se mandreste cu 1.800 de metri patrati de gradini plutitoare de pe insulele artificiale si promenade pentru iubitorii de plimbare. Toate acestea dau un suflu nou orasului, odata sufocat de aglomeratie. Mai mult, noua clopote noi ii incanta pe vizitatorii de la Notre Dame, iar dupa multi ani de renovare Muzeul Picasso va expune din nou lucrari in interiorul conacului Marais, cu o istorie ce dateaza din secolul al 17-lea.

Intre cele mai importante obiective turistice din Paris se numara Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Bulevardul Champs-Elysees, Basilica Sacre Coeur, Notre Dame, Muzeul Luvru, Castelul Versailles si Muzeul d`Orsay.

 

2. Trinidad, Cuba

Orasul din provincia Sancti Spíritus este marcat de poalele Muntilor Escambray si malurile inspumate ale Marii Caraibelor, fiind parte din patrimoniul UNESCO.

In 2014, orasul va sarbatori 500 de ani de la fondarea de catre conchistodarii spanioli, motiv pentru care pe tot parcursul anului se vor desfasura petreceri si evenimente culturale.

Orasul poarta amprenta secolului al 19-lea, cand multi “baroni ai zaharului” s-au imbogatit pe umerii sclavilor adusi din Africa. De aici, Trinidadul ofera o varietata culturala, de la spectacole de dans afro-cubanez, la ritualuri ale fratiilor africane si nopti de repetitii in salile de dans din oras.

Obiective turistice: Plaza Mayor, Iglesia Parroquial, Catedralei San Francisco di Asi, Museo Romantico si Museo Historico Municipal.

 

3. Cape Town, Africa de Sud

Orasul african poate fi vizitat oricand. In ultimii ani, Cape Town a primit o multime de distinctii datorita frumusetii sale naturale, imbogatita de spatii verzi si proiecte sustenabile.

Nu trebuie ratate fostele cartiere industriale Woodstock si Fringe, locul preferat al iubitorilor de shopping si gastronomie, si nici atractiile suburbane.

Obiective turistice: Parlamentul Sud African, Muzeul Maritim Sud African, Acvariul Doua Oceane, Gradina Botanica Kirstenbosch si Galeria Nationala Sud Africana.

 

4. Riga, Letonia

Stand la intersectia marilor puteri, care au scris istoria Europei, Riga a fost timp de mai multe secole o piesa strategica in cucerirea de noi teritorii, pana la caderea Cortinei de Fier.

In prezent, dupa 20 de ani de libertate, capitala Letoniei isi adjudeca dreptul la titulatura de oras baltic cosmopolit.

Obiective turistice: Castelul din Riga, Biserica Ortodoxa Buna Vestire din Riga, Turnul Radio din Riga si Cladirea Parlamentul Leton din Riga.

 

5. Zurich, Elveţia

Orasul elvetian gazduieste in luna august a anului viitor Campionatul European de Atletism, iar turistii vor avea ocazia sa intalneasca aici toata crema sportului.

Odata cu schimbarea regulilor privind programul de functionare a localurilor, acestea raman deschise si pe parcursul noptii.

Obiective turistice: Gradina Chinezeasca din Zurich, Muzeul National Elvetian si Catedrala Maicii Domnului.

 

6. Shanghai, China

Pentru a veni in intampinarea turistilor, Shanghaiul isi modernizeaza linia de metrou, urmand ca in 2014 sa inaugureze linia rapida pe o distanta de 59 de kilometri, a treia cea mai lunga din lume.

De asemenea, cand va fi finalizat Turnul Shanghai cu 121 de etaje va deveni cea mai inalta cladire din China si a doua din lume. Turnul va gazdui si cel mai inalt hotel, un trofeu foarte ravnit, pe care Shanghaiul l-a mai detinut de doua ori in trecut.

In plus, Shanghaiul a extins durata vizei pentru turistii din 45 de tari la trei zile.

 

7. Vancouver, Canada

Orasul canadian isi incanta turistii si nu numai cu privelisti montane spectaculoase, parcuri inverzite pe tot parcursul anului si plaje cu nisip, Vancouverul fiind situat intre munti si Oceanul Pacific.

Oamenilor care traiesc in Vancouver le place acest oras pentru ca aici pot sa alerge, sa mearga pe bicicleta, sa mearga pe munti, sa stea la plaja, sa inoate sau sa schieze.

Obiective turistice: Steam Clock, Parcul Reginei Elisabeta, Muzeul Vancouver si Muzeul Maritim.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
Saioc Claudiu
Vrei sa faci bani de acasa sau in timpul liber? Nu iti garantez sume exorbitante dar in 2-3 luni poti face cu siguranta 20-30 ron / zi in cateva min. Nu faci decat sa vizionezi oferte , convinge-te singur, este distractiv si esti si platit pt asta. Si eu am fost sceptic dar dupa 6 luni de zile am inceput sa fiu multumit cu 25 $ pe zi. 6$ la inregistare prin link-ul de mai jos:
http://www.maildirect.ro/inregistrare/d42ac335f19fbe63149cac9cae99ecf2

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ