Topul ţărilor de unde provin atacurile informatice. Pe ce loc se află România

| 23 iul, 2013

China şi Indonezia sunt în fruntea unui clasament al ţărilor din care provin majoritatea atacurilor informatice din lume, în timp ce România ocupă locul nouă, conform unui studiu realizat de o societate de securitate informatică americană, citat de Mediafax.

În primul trimestru din 2014, 34 la sută din atacurile informatice erau originare din China - în scădere în raport cu trimestrul patru al anului 2012, când China a fost la originea a 41 la sută din aceste atacuri informatice, conform Akamai.

"Acest declin se datorează probabil apariţiei Indoneziei pe locul doi al clasamentului", arată Bill Brenner, un responsabil al Akamai, subliniind saltul realizat de această ţară din Asia de sud-est, care a trecut într-un trimestru de la 0,7 la 21 la sută din atacurile informatice mondiale.

Pe locul trei al clasamentului Akamai se află Statele Unite (8,3 la sută), înaintea Turciei (4,5 la sută), Rusia (2,7 la sută), India (2,6 la sută), Taiwan (2,5 la sută), Brazilia (2,2 la sută), România (2 la sută) şi Hong Kong (1,6 la sută).

"Aproape 68 la sută din atacurile informatice sunt originare din regiunea Asia-Pacific-Oceania, faţă din 56 de la sută în trimestrul patru al 2012, fără îndoială din cauza creşterii masive înregistrată în Indonezia", precizează Bill Brenner.

Europa este la rândul său la originea a puţin sub 19 la sută din aceste atacuri cibernetice, iar America de Nord şi de Sud la originea a aproximativ 13 la sută.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ