Toţi facem GREŞEALA asta: Nu trebuie să mai punem acest INGREDIENT în mujdeiul de usturoi

| 03 dec, 18:20

Capacitățile excepționale ale usturoiului, legumă de bază în bucătăria tradițională românească, sunt diminuate de sare. Cercetătorul Stefan Manea explică clar de ce nu trebuie să mai adăugam sare în mujdeiul de usturoi.

’’În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume,  membrana de care vorbeam se sparge,  cele două substanțe interacționează și formează alicina.

Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!’’– argumentează Ștefan Manea.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic.

De asemenea, cercetătorul ne îndeamnă să renunţăm la a mai pune sare şi pe ceapă:

"Nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta’’ , spune Stefan Manea.

Usturoiul previne hipertensiunea, diabetul şi ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge care generează infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale. Dacă vei consuma cel puțin un cățel de usturoi zilnic, te vei bucura de toate aceste proprietati. Efectele se instalează după o cură de cel puțin trei luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 14:39
Maria
Munca la domiciliu
Ai vrea sa ai bani ca sa mergi la munte, sau la mare cu prietena sau prietenul? Ai vrea sa iti cinstesti gasca cu o bere? Ai vrea sa ii cumperi sotiei sau sotului un cadou de aniversare mai scump, ca doar e scumpa/scump pentru tine, nu? Ai vrea sa le cumperi nepotilor cate o tablleta? Dar din pacate nu ai destui bani. Cu toate acestea, noi te putem ajuta . In prezent este un proiect in derulare prin care poti castiga bani indeajuns sa iti satisfaci dorintele. Prin acest proiect vom ajuta oamenii care isi doresc un adaos la salariu, sau chiar o sursa de venit. Pentru a participa in acest proiect nu e necesara experienta. Dumneavoastra trebuie doar sa stiti cum sa lucrati pe calculatorul de acasa si sa fiti serios. Vei fi instruit gratuit de catre echipa noastra. Pentru mai multe informatii despre acest proiect, trimiteti un e-mail la adresa: [email protected]
04 dec, 11:54
Cati
JOB in lumea cartilor
JOB in lumea cartilor (tiparite si electronice/ la nivel national si international) ! Colaborare usoara si placuta, dar, mai ales, DE VIITOR ! Puteti lucra acasa sau in parc sau pe plaja sau oriunde va este comod, programul vi-l faceti singuri, aveti nevoie doar de computer conectat la internet ! Indrazniti, nu veti regreta ! Contract legal de comision ! Informatii la adresa de email
[email protected]
cu textul “INFO”
04 dec, 19:11
alecu george marian
INFO
04 dec, 07:58
doina
colaborare
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info” la adresa de email:
[email protected] Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati
04 dec, 08:13
Mihaela Cernea
info
04 dec, 19:10
alecu george marian
info

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ