Toyota a vândut în noiembrie mai multe maşini decât Volkswagen

| 26 dec, 12:56

Toyota a vândut în noiembrie mai multe maşini decât Volkswagen, pentru a cincea lună consecutiv, compania niponă fiind în grafic pentru a-şi păstra titlul de cel mai mare producător auto din lume în 2015, deoarece livrările grupului german sunt afectate de scandalul emisiilor.

Toyota, care alături de marca cu acelaşi nume include şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, a anunţat vineri că în perioada ianuarie - noiembrie 2015 a vândut pe plan global 9,21 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen a livrat 9,10 milioane de vehicule în primele 11 luni din acest an.

În noiembrie, vânzările Toyota au urcat cu 1%, la 854.000 de unităţi, pe fondul majorării cererii în America de Nord. Recent, Toyota şi-a menţinut obiectivul de a înregistra în anul fiscal care se încheie la 30 martie 2016 un profit net de 2.250 miliarde de yeni (18 miliarde de dolari) şi un profit operaţional de 2.800 miliarde de yeni.

Cu o cifră record de 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, Toyota şi-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto din lume, devansând Volkswagen AG, care a vândut 10,14 milioane vehicule, şi compania americană General Motors, care a vândut 9,92 milioane vehicule.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ