Toyota retrage de piaţă 242.000 de vehicule hibride din cauza unor probleme la frâne

| 05 iun, 2013

Constructorul auto Toyota Motor Corp. a anunţat miercuri că retrage de pe piaţă 242.000 de vehicule hibride Prius şi Lexus vândute la nivel mondial, din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.

Toyota a precizat că acţiunea vizează 233.000 de autovehicule Prius produse în perioada martie-octombrie 2009 şi aproximativ 9.000 de vehicule modelul sedan Lexus HS250 produse în perioada iunie-octombrie 2009. Vor fi retrase de pe piaţă 117.000 de vehicule vândute în Japonia, 91.000 vehicule comercializate în SUA, 30.000 în Europa şi aproximativ 3.000 din Asia.

Grupul auto japonez a precizat că rezervorul cu lichid de frână ar putea să fie fisurat din cauza vibraţiilor, ceea ce ar putea provoca o scurgere a lichidului de frână. 'În aceste condiţii, cursa pedalei de frână ar putea creşte iar forţa de frânare se va diminua, ceea ce s-ar traduce prin mărirea distanţei de frânare', a explicat constructorul.

Toyota a redobândit anul trecut poziţia de cel mai mare constructor auto mondial în condiţiile în care vânzările de automobile marca Toyota au crescut cu 22,8% până la 8,72 milioane unităţi, iar vânzările totale ale grupului Toyota (care cuprinde şi mărcile Daihatsu şi Hino) au atins 9,75 milioane vehicule.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ