TP-LINK aduce în România primul router cu ecran tactil. Compania chineză deține o cotă de 65% pe piața locală

| 26 noi, 19:15

TP-LINK, lider mondial şi local pe segmentul routerelor wireless,  a lansat în România Touch P5, primul router wireless cu ecran tactil, care permite instalarea în doar câteva minute a dispozitivului, fără a mai fi necesară utilizarea unui computer sau a oricărui alt gadget în procesul de set-up.

“Cu routerul Touch P5 demonstrăm o dată în plus că există loc de inovație în interacțiunea cu dispozitivul, chiar și în domeniul routerelor. Cu ecranul său inovator cu touch și designul modern, dar și cu dotările tehnice de vârf, routerul își câștigă locul în mjlocul ecosistemului de dispozitive din locuință, permițând crearea unei rețele puternice și stabile prin doar câteva atingeri”, a declarat Hermes Song, director general TP-LINK România.

Hermes Song a punctat și cele mai importante cifre ale companie TP-LINK:

- Comercializarea a 600.000 de routere în 2015 în România.

- Cotă de piață de 65%.

Piaţa totală de routere wireless pe piața locală este estimată de oficialii chinezii la 950.000 de unităţi dintre care 600.000 sunt livrate de TP-Link. La nivel golbal, TP-Link are o cotă de piaţa de 39,8%, iar al doilea competitor este cu 29,68% în urmă. Chinezii sunt lideri de 14 trimestre şi ocupă prima poziţie în 38 de ţări din 120 unde sunt prezenţi, conform datelor IDC.

Principalele caracteristici ale routerului cu ecran tactil

Toate setările și funcțiile aferente rețelei pot fi ușor accesate din interfața routerului, cu ajutorul tastaturii virtuale și a butonului home de pe ecran, pentru navigare rapidă. Utilizatorul poate crea rețele Guest, poate activa funcția Control Parental sau poate administra accesul diverselor dispozitive. Ecranul este realizat din sticlă securizată pentru a asigura rezistenţa şi durabilitatea produsului.

În premieră, în categoria routerelor cu ecran tactil, ecranul TP-LINK Touch P5 se bazează pe un chipset STMicroelectronics, independent de procesorul principal. Rezultatul este o interfaţă care răspunde rapid la comenzi, fără să fie afectate vitezele de transfer sau restul funcţiilor.

Touch P5 folosește procesorul dual-core de 1GHz, care asigură conexiuni de mare viteză, stabile, ideale pentru streaming-ul de clipuri și filme în format 4K, precum și pentru a rula jocuri cu cerințe grafice ridicate, pe dispozitive multiple. Routerul Touch P5 alocă eficient banda necesară pe cele două canale de 2,4GHz (600Mbps) și 5GHz (1300Mbps), pentru a rula fără lag orice aplicație.

Având trei antene externe, routerul AC1900 Touch P5 asigură o acoperire wireless extinsă și un semnal puternic, eliminând zonele fără semnal și asigurând conectarea unei game variate de dispozitive din locuință. Tehnologia beamforming încorporată asigură direcționarea semnalului la putere maximă către acele device-uri care au nevoie de semnal, fără a risca pierderea conexiunii prin schimbarea poziției față de router.

Touch P5 dispune de patru porturi Ethernet Gigabit pentru conectarea prin fir a PC-urilor, televizoarelor smart și consolelor de joc, dar și de două porturi USB, din care unul 3.0, pentru partajarea de 10 ori mai rapidă a datelor comparativ cu standardul USB 2.0.

Routerul va fi disponibil în oferta magazinelor de specialitate la preţul recomandat de vânzare de 799 de lei.

În România, TP-LINK este prezentă din 2007, prin trei distribuitori oficiali: Network One Distribution, Royal Computers și ABC Data, iar din 2013 printr-un birou de reprezentare la București, dar și cu un depozit regional care deservește România și alte șase piețe din regiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ