Traian Băsescu a decorat mai mulţi înalţi prelaţi care activează peste graniţe

| 24 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de decorare a mai multor prelaţi, ''în semn de înaltă apreciere pentru evlavia şi harul de care au dat dovadă în activitatea lor misionar-pastorală, pentru dăruirea cu care s-au implicat în viaţa comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării apărând interesele României şi promovând dialogul interconfesional'', informează un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional 'Serviciul Credincios' - în grad de Ofiţer, Înaltpreasfinţitului Iosif (Ilie) Pop, mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, Ordinul Naţional 'Serviciul Credincios' - în grad de Cavaler, Înaltpreasfinţitului Petru Păduraru, arhiepiscop al Chişinăului, mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Ordinul 'Meritul Cultural' - în grad de Mare Ofiţer, categoria G - 'Culte', Înaltpreasfinţitului Nicolae Condrea, arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor Două Americi, Ordinul 'Meritul Cultural' - în grad de Ofiţer, categoria G - 'Culte', Preasfinţitului Siluan (Ciprian) Şpan, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Ordinul 'Meritul Cultural' - în grad de Cavaler, categoria G - 'Culte', Preasfinţitului Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, Preasfinţitului Macarie (Marius Dan) Drăgoi, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Preasfinţitului Daniil Stoenescu, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Daciei Felix de la Vârşeţ, Republica Serbia, Preasfinţitului Siluan (Cristian Constantin) Manuilă, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria Şi Preasfinţitului Mihail (Maricel) Filimon, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Australia şi Noua Zeelandă.

''Decorarea a fost făcută la propunerea domnului Gheorghe-Răzvan Murgeanu, consilier de stat (Românii de pretutindeni) în cadrul Cancelariei Preşedintelui, şi a doamnei Anca-Ileana Ilinoiu, consilier prezidenţial, şef al departamentului Politică Externă al Administraţiei Prezidenţiale'', se precizează în comunicat.

 

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 2014
victoras de pe imas...
Ocaua PSD-ului si-a lui Ponta!
Veste proastă?? Isi aduce aminte cineva de vre-o vest buna cind e vorba de noi? De cind eram soim al patriei si vorbeau cei din jur despre ce se schimba si despre ce vor face "ăia" sau ce au hotarit "ăia" nu era decit vorba despre ce se schimba si cum va fi mai rau pentru noi. Si de atunci nu s-a scimbat nimic, ăia care cica ne reprezinta si care iau hotariri in numele nostru nu au decit veste proaste cind e vorba de noi si vesti bune cind e vorba despre ei. Cind isi maresc salariile, diurnele, cheltuielile pe masini de lux si bauturi fine sau se infrupta din banul public e ok pentru ei considera ce li se cuvine. Cind e vorba despre noi sau copii nostri, fie despre invatamint sau sanatate pubulca, pensii, taxe mai mari sau impozite suplimentare, atunci nu au decit vesti proaste. Si asta nu se va schimba nici in o suta de ani, daca nu se opteaza pentru o solutie descrisa in ideologia marxist-leninista cu care incercau sa ne indobitoceasca la scoala. Adica o noua revolutie, si de data asta pe bune!





Cu Morar sau cu Monica Macovei , cu oameni ca astia scapam tara si pe Romani de HOTI si de snapani!!!
Ponta care nici macar ,,nu se dezice de hotii stransi in jurul lui si-al lui voiculescu" n-are de gand sa faca ordine..si nici nu poate! Baronii PSD sunt mai puternici decat el si chiar l-au facut prizonierul lor!!!
Cu oameni ca Morar sau Macovei HOTII dau din colt in colt ca sa scape!!!
Doar daca Ponta, voiculescu si trusturile lor mafiote sa mai reusesca sa-i prosteasca pe Romani ca sa-i aleaga...doar asa mai scapa!! in rest LEGEA si PUSCARI-ai mananca!!!
oamenii s-o lase mai moale cu Antena 3 si Romania Tv ,trusturile lui voiculescu si ghita care cu mercenarii lor gen gadea, badea, ursu, razvan popescu, ciutacu, ciuvica, oana stancu, dana grecu, cretuleasca, striblea...si alti pitecantropi si psudojurnalisti aflati in slujba inculpatilor penali...oamenii sa nu-i mai aleaga, sa nu se mai lase pacaliti de HOTI si sa-i la

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ