Traian Băsescu: Ar fi un dezastru dacă noua Constituție ar deveni realitate

| 04 iul, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Digi 24 că ar fi un dezastru dacă noua Constituție ar deveni realitate, fiind convins că românii nu o vor vota. Şeful statului a precizat că vom mai avea nişte observaţii prin raportul MCV.

"Parlamentul se autodeclară putere supremă în stat, deodată s-a dus tot conceputul de echilibru între puterile statului. Noi avem acum o Constituție echilibrată din acest punct de vedere, e partea cea mai reușită alături de cea cu drepturile cetățenilor”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, conform Digi 24.

"Un al doilea exemplu. Se spune că cetățenii pot iniția un referendum și ne păcălesc domnii din gașcă că s-a redus numărul la 250.000 de cetățeni, dar numai cu aprobarea parlamentului. Despre ce discutăm ca democrație?”. Şeful statului a precizat că gaşca o reprezintă cei care au lucrat acolo. "Nici măcar nu mă refer la Crin Antonescu, el pare a fi destul de naiv", a subliniat preşedintele.

Traian Băsescu a spus că nu nu înţelege termenul de un an dat de Curtea Constituţională cu privire la legea Referendumului şi că nu are niciun Dumnezeu. "Înţeleg de ce au dat un termen, dar cred că e greşit fixat. Comisia de la Veneţia spune că după ce s-a declanşat o procedură nu schimbi regula jocului. Legea referendumului trebuie să intre în vigoare nu la un an, ci după epuizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Aşa, nu a făcut nimic, nu a protejat procesul. Procesul de revizuire a Constituţiei era început, acum, domnii din gaşcă o să aştepte să treacă un an după care, cu 30% vor trece o constituţie care a fost votată cu 50%", a precizat preşedintele.

Traian Băsescu a declarat că este cea mai mare lipsă de respect pentru o constituţie într-un stat democratic să declari Parlamentul putere supremă a statului. Orice majoritate face ce vrea. Şi una de jumătate plus 1 devine puterea supremă în stat.

Îi voi chema pe români la vot pentru că majoritatea parlamentară actuală vorbeşte de mandatul pe care îl are şi legitimitatea pe care o are ceea ce e corect şi atunci vorbim de legitimitatea dată celor 70% din parlament şi cea a unui referendum validat. Sunt două lucruri legitime şi atunci românii trebuie să aleagă între cele două. Eu nu privesc cu respingere ce spun cei din majoritate, avem 70% suntem legitimi şi modificăm, dar răspunul meu este, da, dar modificaţi greşit.

Revizuirea Constituţiei ar putea fi obiectată de Comisia Europeană

"Proiectul de revizuire a constituţiei nu poate să rămână cel de acum. Sunt convins că ne-am mai bătut nişte cuie prin toate tălpile pentru că erorile prin procesul de revizuire nu vor scăpa neobservate de Comisia Europeană. Am convingerea că vom mai avea nişte observaţii prin raportul MCV. Proiectul deja generează alertă. Discutam azi cu unul dintre cei responsabili, dar spunea că nu e încă oficial şi i-am spus că e oficial, că e proiect de revizuire. Bruxelles va reacţiona nu pentru că suntem sub papucul lor, dar sunt nişte reguli, şi Comisia, prin tratat, veghează la respectarea acestor reguli. Nu am semnale, dar ştiu bine năravurile de la Bruxelles", a menţionat preşedintele Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2013
ZMSABGJT
ZXXX9pHLV5yV
but does Luca taste like chicken? mmm yes Dagre you can has LucaburgrI'm going with the syblmoic descent into madness here but I could be wrong in which case OK FOLKS COMIC'S OVER go pack your bags up nothing more to see
09 iul, 2013
yElnISeixPl
YryLzccPIByLz
Very true! Makes a cnahge to see someone spell it out like that. :)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ