Traian Băsescu are nevoie de o diversiune politică și convoacă referendum

| 12 iun, 2013

Traian Băsescu schimbă conceptul de bază. Din președinte jucător, acesta se transformă în președinte spectacol... Toate gesturile și luările sale de poziție vin în susținerea acestei idei.

Ar fi un rol mai ușor, dacă nu ar fi asumat la disperare și pe un trend descendent. Asemenea unui om orchestră, cu toba în spate și trompeta de gât, tot ceea ce poate să mai facă președintele acum este să atragă atenția. Face orice pentru asta, fără prea mari rețineri, vorbește în devălmășie despre câini, pisici, telefonul mobil și familie, iar din când în când încearcă să mai strecoare spre cei dispuși să-l mai asculte și câte unul din subiectele care-l ustură.

Românii să nu-și vândă pământul, ridică semeț degetul cel responsabil pentru sărăcirea extremă a celor care și-ar vinde în prezent și cămașa de pe ei. Partidul nu mai e ce-a fost, glosează în continuare, de parcă a fost vreodată altceva decât o gloată politică, o oaste de strânsură... Constituția nouă nu e bună, revizuirea e inutilă, judecătorii CCR să vegheze, continuă pe același ton care riscă să devină la fel de monoton precum cotele apelor Dunării, citite în trei limbi la radio. Românii să vină la referendum, continuă Traian Băsescu, făcând mult zgomot pentru nimic. De ce nu se aplică referendumul din 2009, insistă ca și cum nu el ar fi fost acela de care depindea totul, din 2009 și până în vara lui 2012, când i s-a cam înfundat... Să vină românii să răspundă la întrebările lui, să i se dea poporului socoteală de ce nu avem Parlament unicameral și cel mult 300 de parlamentari, continuă cel care a conducea după bunul plac partidul care a apărat legea electorală șchioapă în baza căreia avem acum 588 de parlamentari...

Cât de disperat să fie cel care a ignorat mesajul popular de anul trecut, încât să vorbească acum despre chemarea oamenilor la referendum pe o temă abandonată în derizoriu încă din 2009 chiar de echipa sa politică? Că doar „feseniștii” din PDL, pe care a ajuns să-i certe acum, nu au impus actuala lege electorală în necunoștință de cauză. Avem 588 de parlamentari în momentul de față pentru că așa a vrut Traian Băsescu, iar cei din jurul său știau că altfel nici nu ar fi avut vreo șansă reală să mai intre în Parlament. Da, legea electorală actuală este șchioapă și blamabilă, pentru că a eliminat cea mai eficientă metodă prin care electoratul putea să-i sancționeze pe cei responsabili de dezastrul național.

Cu ajutorul ei a evitat PDL in extremis să calce exact pe urmele PNȚCD, dar Traian Băsescu se preface că nu înțelege. Această lege va fi schimbată, iar USL nu a făcut niciun secret din acest fapt. Premierul a afirmat în repetate rânduri că Parlamentul, în forma sa greoaie, actuală, este o consecință nefericită a acestei legi, situație care va trebui corectată pe viitor. Cât despre problema unicameral versus bicameral, Traian Băsescu riscă să vină în contra recomandărilor Uniunii Europene. Tocmai el, care a fost mereu atât de grijuliu să se plieze mereu, conjunctural, pe recomandările de la Bruxelles...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2013
Cristian B
Constitutia Romaniei
Basescu are dreptate dar nu este in masura sa mai spuna nimic. Din cel putin doua motive: nu a pus in aplicare rezultatul referendumului din 2009 desi a avut majoritate in parlament. Nu mai este presedintele Romaniei , de drept , in urma ultimului referendum.

Mai mult : http://cristianbercea.wordpress.com/2012/11/14/parlament-unicameral/
12 iun, 2013
Cristian B
Constitutia Romaniei
Mai multe :
http://cristianbercea.wordpress.com/2012/11/15/alegerea-presedintelui-in-romania/

http://cristianbercea.wordpress.com/2012/12/05/eu-cu-cine-votez/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ