Traian Băsescu, cetățean cu acte în regulă al Republicii Moldova

| 21 oct, 10:14

Traian Băsescu a devenit cetățean moldovean cu acte în regulă, la jumătate de an după ce a depus cererea pentru cetățenie.

Fostul președinte al României a devenit cetățean moldovean după ce în luna martie aacestui an a depus cererea oficială pentru a deveni cetățean moldovean. În august, un grup de deputați ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a depus pe 26 august o sesizare la Curtea Constituțională, prin care a cerut anularea decretului președintelui Republica Moldova privind acordarea cetățeniei lui Traian Băsescu.

Conform socialiștilor, decretul este anticonstituțional în condițiile în care fostul președinte român nu recunoaște statalitatea, suveranitatea, independența Republicii Moldova și nu întrunește condițiile, informează Libertatea.

Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă, iar decizia este definitivă și nu poate fi supusă unui nou atac în instanță.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ