Traian Băsescu continuă croaziera electorală cu Elena Udrea

| 18 aug, 2013

Lupta politică pentru fotoliul de la Cotroceni se anunţă foarte interesantă. Crin Antonescu, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) sunt printre posibilii candidaţi care s-au evidenţiat cel mai mult.

În presă circulă zvonul că preşedintele PNL pregăteşte lansarea campaniei electorale pentru prezidenţiale pe 31 august, la Constanţa, în cadrul unui eveniment organizat de tinerii liberali.

Nici MRU nu se lasă mai prejos în această perioadă. Mesajul acestuia este din ce în ce mai virulent, iar apariţiile publice din ce în ce mai dese. Ultima, dar nu cea din urmă, beneficiază de o susţinere puternică din partea Preşedintelui României Traian Băsescu. Acesta, prin apariţiile publice, dese şi constante, a lansat mesaje de susţinere pentru Elena Udrea.

„Eu cred că se apropie vremea candidaturii unei femei la funcţia de preşedinte al României. Luaţi-o ca pe o apreciere. Dacă privim în sondaje, deja apar nişte femei care au o vechime în politică şi care sunt acolo, în primii 20 de oameni politici din România. Sunt şanse, iar eu aş fi bucuros să susţin o femeie la Preşedinţie sau pentru funcţia de prim-ministru sau cât mai multe femei ministru", afirma Traian Băsescu în iunie 2013. Cu toate că de curând şi-a mai nuanţat poziţia, prin includerea mai multor femei în lista de posibile prezidenţiabile, Elena Udrea a rămas favorita acestuia.

Interesul preşedintelui Băsescu de a o susţine pe Udrea este dat de dorinţa acestuia de a rămâne în viaţa politică după terminarea mandatului de la Cotroceni. Chiar dacă şi-a reînoit brevetul de comandant de navă (acţiune de imagine), semn că ar dori să-şi reia cariera de marinar, dorinţa acestuia este de a continua pe prima scenă a politicii. Udrea preşedinte, Băsescu premier, este un vis care se doreşte a fi pus în practică de „animalul politic” de la Cotroceni. Mai mult, cei doi lucrează în tandem, iar acest lucru se observă din declaraţiile lor politice care sunt identice ca mesaj, chair dacă forma poate să difere. Mai mult, fiecare ocazie pe care președintele o exploatează pentru a da declarații publice este un nou pas în campania electoarală pe care acesta i-o pregătește lui Elena Udrea. De exemplu, Preşedintele Băsescu a lansat de curând o serie de declaraţii furibunde la adresa Ungariei, subliniind că Budapesta a mers prea departe şi că „România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei". Intervenţia, total nepotrivită, a fost catalogată de majoritatea amaliştilor politici ca o acţiune de imagine, menită de a atrage de partea sa electoratul anti-maghiar.

Această mişcare a fost observată şi de premierul Victor Ponta, care a declarat că unica prioritate a preşedintelui Traian Băsescu este să o propulseze pe Elena Udrea în lupta pentru cea mai înaltă funcţie în stat. „Am discutat o mulţime de lucruri cu Crin Antonescu şi am constatat că nimic nu ne uneşte mai tare decât apariţia duşmanului comun. A renăscut Băsescu-Udrea? Veţi vedea un USL mai unit ca niciodată. Dacă domnul Băsescu vrea să o facă pe doamna Udrea preşedinte, treaba lui. (...) Disciplina de partid este importantă pentru că nimic nu este mai periculos pentru noi decât să ne dezbinăm când domnul Băsescu, ca să o facă pe Udrea preşedinte, e în stare să dea foc la ţară. Se pare că merge după principiul «după mine potopul»”. Premierul a mai afirmat că „Cotroceniul nu mai există ca Preşedinţie. Cotroceniul este o echipă de campanie pentru doamna Udrea la prezidenţiale”.

Cu toată campania de promovare a Elenei Udrea, şansele de reuşită ale acestui tandem, Udrea-Băsescu, sunt destul de mici având în vedere că la capitolul credibilitate cei doi stau destul de rău. Atât Traian Băsescu, cât şi Elena Udrea, au de plătit pentru guvernarea PDL, în care s-au tăiat pensiile şi salariile, cetăţenii au fost trataţi cu dispreţ şi aroganţă, iar banul public a fost risipit şi furat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ