Traian Băsescu: este imposibil să controlezi volumul uriaş al fraudei în sănătate

| 18 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că frauda în sistemul de sănătate este o constantă. Şeful statului a punctat că românii au "o contribuţie penibil de mică la sistemul de sănătate".

"Frauda în sistemul de sănătate este o constantă a sistemului, şi datorită modului de organizare, este aproape imposibil să controlezi volumul uriaş al fraudei. Ce descoperă procurorii sunt lucruri de suprafaţă. Sistemul poate fi pus sub control când administrarea trece, pe bază de performanţă, la asiguratori privaţi. Ei vor selecta şi spitalele de calitate şi medicii de calitate. Până atunci, o sa fim aşa, într-o mare confuzie", a declarat Traian Băsescu, la o întâlnire cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri.

Pe de altă parte, Şeful statului a subliniat că este o greşeală să se creadă că sănătatea este gratuită sau ieftină.

"Cine crede că sănătatea este gratuită sau ieftină greşeşte. Trebuie să înţelegem lucrul acesta. Noi avem o contribuţie penibil de mică la sistemul de sănătate şi avem exigenţa să ne rezolve toate problemele. Nu se poate. Asigurările private şi preluarea activităţii caselor judeţene de asiguratori privaţi vor crea concurenţă. Cât timp nu avem niciun fel de concurenţă, să ne fie de bine", a mai spus Traian Băsescu în stilul caracteristic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ