Traian Băsescu: Fenomentul Roşia Montană a generat două abordări mincinoase

| 29 sep, 2013

Fenomenul Roşia Montană a generat două abordări mincinoase - locuri de muncă versus utilizarea cianurii, a declarat duminică preşedintele Traian Băsescu.

El nu a negat că rămâne un susţinător al proiectului de exploatare de la Roşia Montană, dar a subliniat că obligaţi sa, în prezent, este să aibă o abordare neutră în momentul în care 's-a creat o falie în societate'.

'Fenomenul Roşia Montană a generat doua abordări, ambele mincinoase - locuri de muncă versus crima utilizării cianurilor. (...) Marele adevăr nu este acesta. Proiectul Roşia Montană nici nu creează locuri de muncă încât să se simtă consistent în bugetul de stat. (...) E o abordare mincinoasă că se rezolvă problema locurilor de muncă, rezolvă o problemă a populaţiei din Roşia Montană, ceea ce nu e ne neglijat. Pe de altă parte, utilizarea cianurilor - crima cea mare - ceea ce iarăşi nu e adevărat. Dacă există un reactiv care se distruge uşor, acesta este cianura. (...) Cianura este distrusă de razele soarelui, de ultraviolete', a afirmat Traian Băsescu, într-o emisiune la Pro tv.

În opinia acestuia, problema majoră este ţinută undeva între sloganul 'ne otrăvim cu cianuari şi avem locuri de muncă'.

Preşedintele Băsescu a semnalat o a treia problemă care a pătruns însă mai puţin în opinia publică: 'Ne pleacă aurul din ţară'. 'Nu ne pleacă niciun gram. Aici a fost, după părerea mea, o negociere nefinalizată de guvern şi, dacă este ceva ce ne dăunează enorm, este minciuna guvernamentală. Spre exemplu, eu ştiu în ce stadiu era negocierea în perioada guvernului Boc şi Ungureanu', a argumentat şeful statului.

Traian Băsescu a menţionat că nu este împotriva industriei de extracţie a metalelor neferoase, dar s-a declarat convins că, dacă s-ar pronunţa pentru proiectul de la Roşia Montană, 'peste 70% din clasa politică va avea un punct de vedere contrar'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ