Traian Băsescu i-a evaluat pe o parte dintre procurorii avizaţi de CSM

| 14 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a avut zilele acestea întâlniri cu o parte dintre procurorii propuşi de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de conducere din Parchete, urmând să mai aibă loc întrevederi şi cu ceilalţi şi în cursul zilei de miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt de la Palatul Cotroceni a subliniat că întâlnirile dintre procurori şi preşedinte au fost de evaluare. De asemenea, preşedintele s-a întâlnit doar cu o parte dintre cei propuşi pentru şefia Parchetelor, iar miercuri se va vedea şi cu ceilalţi, a mai spus Bogdan Oprea, citat de Agerpres.

Vinerea trecută, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis preşedintelui Traian Băsescu propunerile pentru numirea în funcţiile de conducere de la PÎCCJ, DNA şi DIICOT a celor şase procurori avizaţi pozitiv de CSM.

Propunerile transmise de ministrul Cazanciuc sunt: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Tiberiu-Mihail Niţu, prim adjunct al procurorului general - Dimitrie-Bogdan Licu, adjunct al procurorului general - Codruţ Olaru; procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism - Alina-Mihaela Bica, adjunct al procurorului şef al DIICOT - Elena-Georgiana Hosu.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul şef al DIICOT şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2013
Bojidar
Cine va opri coalitia politica penala din justitie, coordonata din umbra de Monica Macovei – Alcool, formata din C.S.M. (Handeala), P.I.C.C.J. (Kovesi), D.N.A. (Morar), Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) si A.N.I. (Georgescu Giumbix), partide politice basiste neînregistrate la Tribunal? Membrii partidelor politice basiste din coalitia condusa de Monica Macovei – Alcool nu raspund civil, disciplinar si penal? Au imunitate si impunitate pe viata daca asa o sa hotarasca Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ