Traian Băsescu îl face scăpat pe consilierul care face numiri de capul lui?

| 18 iun, 2013

Nimeni nu ar fi zis nimic, dacă nu ar fi avut ce să-i reproșeze acestuia. Însă Lucian Duță este cercetat încă de anul trecut de Corpul de Control al Primului-ministru, de Curtea de Conturi şi de CNAS, fiind acuzat că a cauzat prejudicii de milioane de euro.

Presedintele Traian Băsescu știe când să devină colocvial. De regulă, atunci când admite nonșalant că a greșit sau că s-a înșelat. Nu e mare filosofie, râdem puțin, întoarcem către public profilul strâmb, pișicher, care face lumea să râdă și facem cu ochiul. Totul ar fi cum nu se poate mai amuzant și relaxat, mai puțin detaliul că Traian Băsescu nu este un entertainer din showbiz, căruia nu i se văd manșetele, ci președintele țării. Cel mai recent caz de acest fel a fost cel legat de numirea cu cântec a fostului președinte al CNAS, Lucian Duță în Consiliul de Administrație al aceleiași instituții.

Nimeni nu ar fi zis nimic, dacă nu ar fi avut ce să-i reproșeze acestuia. Însă Lucian Duță este cercetat încă de anul trecut de Corpul de Control al Primului-ministru, de Curtea de Conturi şi de CNAS, fiind acuzat că a cauzat prejudicii de milioane de euro. În urma scandalului creat, a ieșit la iveală o altă potlogărie. Numirea nu poate fi imputată președintelui, ci unui consilier al acestuia, care se pare că a trimis de capul lui o simplă adresă acolo unde ar fi fost necesar un decret prezidențial. După o tăcere suspectă, Traian Băsescu a ridicat într-un final din umeri râzând. La interpelarea unui reporter, care a precizat că hârtia trimisă de consilierul prezidențial Virgil Păunescu avea antetul Preşedinţiei şi a întrebat dacă acesta va fi sancționat, Traian Băsescu a răspuns că hârtia nu a fost trimisă în numele şefului statului. Reporterul a insistat: „Fiecare face ce vrea sau...?”, iar preşedintele a răspuns, simpatic: „Se mai întâmplă”.

Din păcate, cetățenii acestei țări sunt îndreptățiți la mult mai mult decât șarmul personal al președintelui. Cred că într-un astfel de caz orice cetățean român și-ar dori un președinte ferm și serios care să anunțe că a eliberat acel consilier cu inițiativă din funcție. Ar fi cu atât mai simpatic dacă ar anunța cu aceeași ocazie și măsuri suplimentare, care să împiedice pe viitor situații asemănătoare, care ar putea arunca funcția prezidențială în derizoriu. Să sperăm că Traian Băsescu va reveni asupra acestui caz, înainte ca idei similare să-i vină – să zicem- și unui consilier prezidențial pe probleme de apărare. Imaginați-vă cum ar reacționa o țară învecinată dacă ar primi de la noi o declarație de război printr-o adresă purtând antetul Președinției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ