Traian Băsescu îl laudă pe preşedintele Ucraine, Viktor Ianukovici

| 03 aug, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sulina, că preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi-a ţinut cuvântul în ceea ce priveşte neobstrucţionarea elevilor de etnie română de a învăţa în limba maternă.

'Indiferent de opţiunile politice pe care le aveţi în Ucraina vreau să ştiţi că, din punctul meu de vedere, preşedintele Ucrainei, Ianukovici a fost un preşedinte care şi-a ţinut cuvântul în ceea ce priveşte neobstrucţionarea elevilor de a învăţa în limba română. Este un lucru pe care îl apreciez foarte mult şi pentru care îi sunt recunoscător, fiindcă ne-am chinuit foarte mulţi ani în sensul acesta', a spus Traian Băsescu, la întâlnirea pe care a avut-o cu copiii şi tinerii de etnie română care trăiesc în afara graniţelor, participanţi la Programul de tabere 'ARC' 2013.

În timpul discuţiilor cu tinerii şi profesorii din Republica Moldova şi Ucraina, şeful statului i-a felicitat pe studenţii din Republica Moldova pentru rezultatele obţinute în timpul studiilor şi a menţionat că va face demersurile pentru ca şi liceenii din Republica Moldova care învaţă în România să participe la olimpiade.

De asemenea, şeful statului şi-a exprimat speranţa că în anul şcolar următor, Guvernul va mări cu 500 numărul burselor care se acordă elevilor români care provin din afara graniţelor.

Întâlnirea cu tinerii din Tabăra din Sulina a durat aproape o oră, la aceasta participând atât primarul oraşului Sulina, Aurel Dimitriu, cât şi deputatul Eugen Tomac.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ