Traian Băsescu îl susţine pe premierul Victor Ponta în decizia de a introduce taxa de solidaritate

| 26 apr, 2013

Preşedintele României a declarat la România TV că va susţine suprataxarea salariilor mari de la stat. Pe de altă parte, preşedintele a mai spus că nu trebuie afectat, însă, sectorul privat. În timpul crizei nu poate unul de la stat să câştige mii de euro pe lună şi altul 700 de lei, a declarat Traian Băsescu.

 

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, că îl va susţine pe premierul Victor Ponta în privinţa suprataxării salariilor mari  ale bugetarilor, dacă şeful Executivului va putea să realizeze acest lucru.

"Dacă Victor Ponta poate să introducă această taxă, eu îl susţin. Numai să îşi rezolve ei problema în interiorul alianţei. Că dacă se rezolvă, eu nu voi fi unul care să spun "nu-i corect", a declarat preşedintele la România TV. Traian Băsescu a subliniat că nu are o analiză cu privire la fondurile care s-ar strânge în urma unei asemenea măsuri.

"În timpul crizei nu poate unul de la stat să câştige mii de euro pe lună şi altul 700 de lei", a punctat şeful statului.

Pe de altă parte, preşedintele a mai spus că nu trebuie afectat, însă, sectorul privat. "Nu avem ce căuta în sectorul privat. Aşa cum n-a atins nimeni sectorul privat când s-au făcut reduceri de salarii la stat, nu are dreptul nici să-l atingă în continuare", a conchis preşedintele.

Premierul Victor Ponta a declarat, zilele trecute, că aşteaptă de la ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, o soluţie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor, în contexul în care liberalii nu susţin impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei ale bugetarilor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ