Traian Băsescu încalecă Justiţia

| 06 iul, 2013

Supărare mare la Palatul Cotroceni. Rezultatele finale ale recensământului INS au provocat indignarea şefului statului care a găsit de cuviinţă să dea o raită pe la Digi 24 pentru a lansa câteva torpile, doar-doar lumea va vorbi despre orice alt subiect decât despre faptul că INS îi pune sub semnul întrebării prezenţa la Cotroceni. Soluţia aleasă de bătrânul lup de mare nu putea fi decât atacul, anemic însă, semănând mai mult cu zbaterea peştelui pe uscat. Subiectul – „lovitura de stat” de anul trecut - a fost la fel de ridicol şi lipsit de credibilitate ca şi căsătoria Elenei Udrea cu Dorin Cocoş.

Aşadar, preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că va trebui ca "cineva" să-şi asume responsabilitatea juridică pentru "puciul" din 2012, menţionând că ar fi corect ca "cineva" să plătească în faţa instanţei pentru deciziile politice şi legile date cu acea ocazie. „Responsabilitatea politică nu a fost măsurată, dar probabil cineva va trebuie să îşi asume responsabilitatea juridică, pentru că şi acum România plăteşte costuri uriaşe pentru lovitura de stat din vara trecută", a spus Băsescu.

Singurul lucru care mai atrage atenţia la discursul lui Traian Băsescu este faptul că acesta nu şi-a pierdut apetitul de a da ordine justiţiei. La fel ca şi Monica Macovei care s-a trezit cerând dosarele realizate de Parchet după referendumul de suspendare din 2012, Traian Băsescu vrea să încalece din nou justiţia.

Nu este nicio surpriză că cei doi, Băsescu şi Macovei, şi-au corelat declaraţiile. La urma urmei, este vorba despre tandemul dinamită care a aruncat în aer independenţa CSM, pe vremea când Monica Macovei era ministru al Justiţiei, deschizând astfel larg uşa influenţelor politice asupra justiţiei.

Dincolo de încercarea de încălecare a Justiţiei, mesajul lui Băsescu are şi un tâlc politic ceva mai ascuns pentru necunoscători. Astfel, preşedintele lansează un avertisment direct în direcţia lui Liviu Dragnea, probabil pentru că acesta din urmă a scăpat acum câteva zile porumbelul cu organizarea referendumului constituţional în 3 zile.

Dacă aşa stau lucrurile, Băsescu nu se deziminte, arată că se pregăteşte o creştere a agresivităţii ceea ce face foarte posibilă o vară politică şi mai fierbinte decât cea pe care o anunţă meteorologii. Singura problemă este că românii s-au săturat de şaradele sale de pe urma cărora rămân tot cu buzunarele goale.

Ceea ce nu pare să înţeleagă Traian Băsescu este că România a intrat într-o nouă fază. Vrea, nu vrea, cariera sa politică se apropie de sfârşit. România este şi va fi condusă de o nouă generaţie, mai pragmatică, mai puţin preocupată de scandaluri şi mai pusă pe treabă. Este, de altfel, singura noastră şansă de a fi competitivi acasă şi mai ales în Europa. Vremea scandalurilor a trecut. Timpul vorbelor grele şi al tuşelor groase trase peste independenţa instituţiilor fundamentale ale statului a trecut. Discursul lui Traian Băsescu nu mai convinge pe nimeni pentru că oamenii vor economie, locuri de muncă şi salarii corecte. Iar pentru asta, cineva trebuie să mai şi guverneze în ţara asta. Băsescu poate să rămână cu scandalul. Încă un an şi ceva. Şi gata…

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ