Traian Băsescu, la instanţa supremă. E audiat în dosarul 'Demisia în cinci minute'

| 05 oct, 10:31

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu o plângere depusă de o persoană cu privire la dosarul 'Demisia în cinci minute'.

La intrarea în sediul instanţei, Băsescu a vorbit despre dosarele deschise pe numele lui în timpul mandatului fostului procuror general Tiberiu Niţu. 

"Deschideri au fost multe. Spre exemplu acesta cu Şerb, a cerut procurorul general Niţu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat închidere. Azi, domnul ăsta de la Craiova a atacat neînceperea urmăririi penale dată de procurori. Mai e dosarul Mihăileanu, care a fost redeschis, deşi fusese închis de aceeaşi instituţie. Părerea mea este că Niţu a făcut un abuz, dar asta e viaţa. Din câte ştiu, încă un dosar, cel cu doamna Firea, încă nu mi s-a făcut nicio comunicare, dacă mai sunt inculpat sau nu. Un dosar prin care sunt acuzat de spălare de bani şi ăsta e cel mai umilitor dosar pe care aş fi putut să îl am. Să acuzi un fost preşedinte de spălare de bani imediat ce şi-a terminat mandatul arată şi o lipsă de decenţă", a declarat fostul şef al statului. 

Întrebat dacă se aşteaptă să fie citat ca martor în dosarul fiicei sale, Ioana Băsescu, Băsescu a replicat: "Dacă vreţi să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte ştiu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă ca şi acuzaţie şi fabricată, se vede că e fabricată de procurorul de caz". 

De asemenea, Băsescu a fost întrebat de jurnalişti ce crede despre informaţiile apărute privind plagiatul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. "Nu ştiu ce înseamnă plagiat", a răspuns fostul preşedinte. 

În 2015, Parchetul General a deschis un dosar penal pe numele lui Traian Băsescu în legătură cu o declaraţie pe care acesta a făcut-o în 2007 în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie. Dosarul a fost deschis pe baza unei plângeri depuse de Ioan Şerb. 

Procurorii au închis dosarul, însă Ioan Şerb a atacat decizia procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute. 

"În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maximum cinci minute de la vot, voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional", spunea atunci şeful statului, într-o declaraţie de presă. 

Ulterior, Băsescu a renunţat la decizia de a demisiona.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ