Traian Băsescu: Mişcarea Populară nu se poate crea cu măicuţe

| 29 sep, 2013

PDL este în continuare 'un partid ţapăn, cu structuri puternice', dar care are aceeaşi 'boală ca şi a PSD', acesta fiind motivul înfiinţării Mişcării Populare, care, din păcate, 'nu se poate crea cu măicuţe', a afirmat duminică preşedintele Traian Băsescu.

'Sunt (democrat-liberalii - n.r.) un partid ţapăn, cu structuri puternice, au aceeaşi boală ca şi PSD-ul în structurile interne - de asta şi încercarea de a crea Partidul Mişcarea Populară, care, din păcate, nu se poate crea cu măicuţe, ci tot cu oameni politici. (...) Era momentul să ne despărţim (de PDL - n.r.), era momentul pentru că se crease acea mare minciună - 'din cauza lui Băsescu nu creşte nimic la umbra lui, se usucă toţi liderii care uite aşa ar colcăi şi ar fi noi lideri naţionali'. Văd că mai şi împrumută între timp, aşa au fost de oprimaţi de perioada când eram într-un parteneriat sau le eram preşedinte', a argumentat Traian Băsescu, potrivit Gandul.info.

În opinia sa, PSD nu este 'un partid nedemocratic'.

'Discutam totuşi despre PSD, partidul care... îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică, dar ca partid nu putem spune ca sunt partid nedemocratic. Că şi-au păstrat ei încă năravurile comuniste pe ici-pe colo, că noua generaţie de politicieni în loc să ia ce a fost bun de la generaţia lui Iliescu, Mitrea, Paşcu, a luat ce a fost rău şi amplifică, e o realitate. Dar nu sunt un partid nedemocratic şi nu sunt un partid pe care să nu-l respecţi', a declarat Traian Basescu.

Pe de altă parte, şeful statului susţine că torţionarii din puşcăriile comuniste trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei şi să rămână fără pensie. 

'Dincolo de regim, umilinţa a fost treaba lor şi chinul până la moarte a celui care avea dosar politic. Trebuie să compară în faţa legii, trebuie să rămână fără pensie. (...) Dacă justiţia poate încadra în orice articol de Cod Penal sau drept internaţional activitatea de a omorî a celor care aveau alte opţiuni decât partidul comunist, să o facă', a subliniat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2013
clujean
despre barbi
“incercarea de a crea Partidul Mişcarea Populară, care, din păcate, nu se poate crea cu măicuţe, ci tot cu oameni politici”.

Dar nici cu mincinosi, manipulatori, sadici.

Probabil, n-ati uitat ca un cunoscut om politic a fost intrebat la un post tv daca un politician trebuie sa minta. Raspunsul a ocolit intrebarea, dar a fost totusi suficient de explicit: un politician trebuie sa-si urmareasca obiectivele.

Frumos si demn raspuns, n-am ce zice! In Occident, iar noi suntem la periferia Europei, daca un politician e prins cu minciuna, demisioneaza. Pe noi ne mananca minciuna si manipularea.

Inca n-ati dat definitia “omului” “politic”. O asteptam.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ