Traian Băsescu: Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisie, ne aşezăm într-un ridicol

| 07 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu consideră că "ne aşezăm într-un ridicol" dacă Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisiile Legislativului.

"Aflu acum că Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisii de anchetă. Deci, ne aşezăm într-un ridicol. De ce? Din lipsă de cultură politică. Nu ştim ce trebuie să facă un Parlament. (...) A avea cultură politică înseamnă, printre altele, a fi educat pentru ceea ce ai de făcut", a declarat preşedintele Băsescu, vineri, la o întâlnire cu susţinători ai paginii sale de Facebook.

Preşedintele a afirmat, în context, că atunci când se uită la clasa politică îşi dă seama că aceasta nu va face nimic pentru oameni.

"Uitaţi-vă ce luptă este să nu se atingă ANI, să nu se atingă parchetul de oameni politici. Ce campanie se dezlănţuie când te atingi de cineva, indiferent cum se numeşte", a completat şeful statului.

Înainte de a participa la întâlnirea cu susţinătorii săi, preşedintele Băsescu a fost întrebat cu privire la amendamentul adoptat în Parlament la revizuirea Constituţiei privind obligativitatea prezenţei la audieri în faţa unei comisii parlamentare, inclusiv în cazul şefilor parchetelor, răspunsul acestuia fiind: "Aici e jocul".

"Ce, se transformă Parlamentul în parchet?", a mai spus Traian Băsescu.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat joi un amendament în care se precizează că: "Orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată şi orice persoană fizică are obligaţia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, în faţa unei comisii parlamentare, în urma invitaţiei scrise primite din partea acesteia".

Preşedintele Traian Băsescu participă vineri la cea de-a doua întâlnire cu comunitatea de susţinători de pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", organizată în cadrul Interactive Central & Eastern Europe Festival 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ