Traian Băsescu: Prin decizii populiste putem dezechilibra România, iar această tendinţă există

| 16 iul, 2013

România poate fi dezechilibrată foarte uşor din punct de vedere al stabilităţii macroeconomice, doar prin câteva decizii populiste, iar această tendinţă există în momentul de faţă, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu, la începutul întâlnirii cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

"Am câteva idei referitoare la acest nou acord. În primul rând, cred că în calitate de ţară care a semnat deja Tratatul fiscal trebuie, din punctul de vedere al FMI, să ţintim obligaţiile stipulate în acest tratat. În al doilea rând, suntem pe drumul bun în ce priveşte macrostabilitatea economică, dar acest proces nu s-a consolidat şi trebuie să lucrăm din greu pentru a menţine macrostabilitatea economică. Dacă ne uităm la cifre, putem constata uşor că doar prin câteva decizii populiste putem dezechilibra foarte uşor România. Iar această tendinţă există în acest moment în România", a spus Traian Băsescu la întâlnirea cu Christine Lagarde.

La rândul său, Christine Lagarde a subliniat că este bine că al doilea acord cu FMI a fost finalizat, remarcând că a durat mai mult deoarece România a mai avut de parcurs câţiva paşi.

"Aşteptăm negocierile şi discuţiile pentru următorul pas. Vor fi necesare mai multe reforme, mai multe reforme structurale şi sperăm că toate acestea vor fi utile ţării în vederea consolidării economiei şi că românii vor avea beneficii de pe urma lor", a precizat directorul general al FMI.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional a ajuns luni la Bucureşti. Christine Lagarde a avut luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2013
pensionar
Deci daca nu ne lasa sa murim de saracie, lipsa de medicamente scunpiri etc,guvernul insemna ca e populist!!!!!DACA ne lasa sa MURIM FMI, PRESIDENTIA SI BOGATI DIN TARA ESTE DEMOCRATIC ESTE NORMAL.Diferenta inre astfel de afirmati si spuse de hitler care e diferenta????????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ