Traian Băsescu: România trebuie să intre în zona euro în 2019, ca să nu devină ţară de mâna a doua

| 06 mar, 12:04

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, luni, că România are “obligaţia” să intre în zona euro, dacă nu vrea să devină o “ţară de mâna a doua”, criticând “politrucii care ţipă indignaţi” că “ticăloşii” fac o Europă cu două viteze.

“Pe toate posturile tv, în toate ziarele şi pe toate radiourile, o adunătură de politruci impostori-incompetenţi, ţipă indignată precum că <> fac o Europă cu două viteze. Ei <>de grija poporului român şi a ţărişoarei care va fi marginalizată. Ba mai mult, cer solidarizarea urgentă cu antieuropenii pretenţioşi şi plini de ţâfnă ai Grupului de la Vişegrad”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

România are obligaţia de a intra în Zona euro în anul 2019, însă, nimeni nu vorbeşte despre asta, a afirmat Traian Băsescu.

“Unul însă nu suflă o vorbă despre ce avem de făcut pentru a nu fi ţară de categoria a doua. Aici ar fi multe de spus, dar mă voi limita la criteriul fundamental. Dacă vrem să nu devenim ţară satelit, ţară de mâna a doua, avem obligaţia să intrăm în Eurozonă în 2019. Apartenenţa la Euro este principalul criteriu de împărţire în categorii. De altfel, este şi o obligaţie din Tratatul de Aderare”, a spus Băsescu.

Preşedintele PMP a susţinut că actualele criterii de intrare în zona eură trebuie valorificate “urgent” pentru că se pot schimba devenind mult mai dificil de îndeplinit.

Traian Băsescu a mai spus că “soluţia corectă” este “trecerea la moneda euro în 2019”, altfel “totul este o jalnică demagogie şi impostură”.

“În concluzie, nu Germania, Franţa, Italia sau Olanda ne vor spune dacă suntem ţară de prima categorie sau de a doua, ci vom decide noi dacă trecem sau nu la Euro. Marea problemă este dacă vrem sau nu să fim cinstiţi cu noi şi cu Uniunea Europeană. Lozinci de genul <> sau <> sunt doar pentru consum intern. Nimeni nu se va împiedica de ele”, a spus Băsescu.

 

 

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ