Traian Băsescu: se apropie vremea unei femei la preşedinţie

| 18 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că se apropie vremea unei femei la prima funcţie în stat.

"Femeile sunt un câştig în politică. Cele care au avut o meserie, au avut o facultate făcută, au înţeles lumea, viaţa, au reuşit. Acum depinde fiecare unde fixează ştacheta (...). În orice caz, eu cred că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României", a spus Traian Băsescu.  Şeful statului a subliniat că dacă în fruntea ţării s-ar afla la un moment dat o femeie, aceasta nu ar trebui să fie protejată.

Şeful statului a declarat că sistemul cotelor în privinţa repartizării posturilor pe criterii de gen este depăşit. "Nu sunt adeptul neapărat al cotelor în Parlament. Acum pentru CEDO am trimis trei candidaţi, iar instituţia europeană a cerut expres că fie minim un candidat femeie. Personal consider că femeile trebuie să fie egale bărbaţilor. Sistemul acesta al cotelor începe să fie depăşit. Numai dacă mă uit în sală aici...pentru multe ar fi jignitor să le rezervăm o cotă...femeia reuşeşte ca şi bărbatul", a declarat preşedintele Traian Băsescu în cadrul unei conferinţe de presă.

"Chiar dacă sunt un om care trăieşte cu trei femei în casă, consider că discriminarea asta pozitivă...hai sa o protejăm că e femeie...nu mi se pare...te protejez dacă ai vreun handicap, problema nu este în a proteja femeie, eu cred că s-ar simţi umilite, problema e sa nu le discriminăm negativ", a subliniat preşedintele la întâlnirea cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri asociat revistei "Business Woman".

"Mi-am crescut fetele după premisa: Fiţi egalele bărbaţilor! Femeia reuşeşte la fel ca şi bărbatul", a mai spus preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ