Traian Băsescu se joacă cu speranțele românilor din Moldova

Când promite cu atâta ușurință, ori se ține de cuvânt precum în cazul demisiei în cinci minute, ori nu este el cel care plătește.

După ce a cumulat în ultimul mandat un număr impresionant de greșeli, care au și determinat recordul de antipatie publică la adresa sa cuantificat în referendumul de anul trecut, Traian Băsescu se vede nevoit să migreze spre răsărit. După escala salvatoare din secuime, acum încearcă să-și vândă veștejitele merite și talente politice tocmai la Chișinău, de parcă frații de peste Prut nu ar fi și așa oropsiți destul. Pe aceștia din urmă îi putem înțelege, de la distanța care separă Chișinăul de București cu greu se pot vedea distincțiile esențiale care au făcut peste 7,4 milioane de români să-i dea cu flit președintelui în vara trecută. Moldovenii nu pe Băsescu îl aclamă, ei aclamă România.

Și pe Traian Băsescu îl înțelegem că a ajuns să-și ia câmpii și să caute băi de mulțime unde vede cu ochii, mai ales după defilarea de talente și orgolii populare care refuză cu obstinație să se transforme într-un partid, în ograda Palatului Cotroceni. Ceea ce ne scapă este cum de nu a avut ideea genială să agite suta de milioane de euro și acasă, la București. Cu siguranță că un asemenea argument palpabil ar fi rezolvat cu un număr apreciabil din problemele de care s-au lovit românii, de la debutul crizei în 2009 și până când s-a zgâriat definitiv placa electoratului în 2012. Poate că și în ceasul al 11-lea, în ianuarie 2012, istoria s-ar fi scris altfel dacă ar fi promis revoltaților din Piața Universității bani mai mulți și burse de studii. Dar Traian Băsescu a preferat atunci să trimită jandarmii.

Dar să revenim la realitate, căci acasă cu toți îl cunoaștem pe Băsescu. Când promite cu atâta ușurință, ori se ține de cuvânt precum în cazul demisiei în cinci minute, ori nu este el cel care plătește. Ca să ne menținem în cadrul unui discurs familiar președintelui, oare cine l-o fi mandatat să se joace cu lopățica prin bugetul național tocmai la Chișinău? Și mă mai întreb, oare cât de departe e nevoie să ajungă Traian Băsescu și câte băi de mulțime sunt necesare ca să-i spele măcar o parte din păcatele față de românii pe care i-a lăsat mereu în urmă? Cât de lipsit de scrupule poate fi președintele jucător Traian Băsescu încât să ajungă să se joace cu speranțele românilor din Moldova?

Restul excursiei lui Traian Băsescu la Chișinău ne-a făcut să zâmbim cu amărăciune. Viitorul fost președinte Traian Băsescu a luat în serios propunerea referitoare la adoptarea cetățeniei moldovenești pe care primarul Chirtoacă a făcut-o mai mult în glumă. Desigur, Băsescu ar putea deveni cetăţean moldovean, să-și continue lupta acolo. Ce păcat că nimeni nu s-a gândit să le propună anul trecut această soluție și celor 7,4 milioane de români disperați să-l vadă plecat de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2013
dinu
foarte corecta analiza
E clar ca s-a dus doar la bai (de multime, ca piscina are, slava domnului, si acasa). Pentru niste urale in plus, le-ar fi promis el moldovenilor si salarii mai mari, dar il lua Iurie Leanca la goana de acolo ca ii strica jucariile.
19 iul, 2013
verestoy atila dac
am citit titlu,m-ai convins,mare analist,mare caracter...
am vazut ca n-ai nici-un comentariu si mi-a parut rau..
am postat eu,recunosc sincer,din mila

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ