Traian Băsescu: Trebuie desfiinţate pensiile speciale şi suspendate tichetele de vacanţă

| 23 noi, 13:46

Traian Băsescu a declarat joi, în plenul reunit unde se dezbătea moţiunea de cenzură, că trebuie luate măsuri urgente, printre care suspendarea tichetelor de vacanţă, a split TVA şi desfiinţarea pensiilor speciale, pentru că altfel programul Dragnea- Vâlcov va duce ţara în situaţie dificilă.

"Anul acesta s-au produs câteva evenimente, a crescut salariul cu 21,2%, au crescut pensiile cu 12%, a crescut salariul mediu la 1.450 lei. Rezultatele: a crescut preţul la combustibil, la energie şi gaze, la alimente, s-a produs o diminuare masivă a investiţiilor din bugetul de stat, deficit bugetar în creştere, deficit de cont curent în creştere explozivă, companiile activând într-un mediu fiscal incert. In actualul mediu se înregistrează creştere economică reală, masivă, avem şi o crestere industrială de 7,7%, dar în aceste condiţii mă întreb de ce modificăm Codul Fiscal, dacă el stimulează creşterea economică", a declarat senatorul Traian Băsescu.

Acesta a declarat, în plenul reunit unde se votează moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose, că este nevoie de măsuri urgente pentru că "programul Dragnea- Vâlcov va duce ţara într-o situaţie dificilă".

"Primul- îngheţarea oricărei creşteri de cheltuieli şi reducerea cheltuielilor bugetare. Ar trebui suspendată aplicarea noii Legi a Salarizării, desfiinţarea pensiilor speciale, trebuie suspendată orice achiziţie de maşini şi mobilier în minister şi autorităţi locale, suspendarea tichetelor de vacanţă, suspendarea creşterii salariului minim de la 1 ianuarie, suspendarea aplicării split TVA. Ar trebui suspendată reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, ar trebui interzisă angajarea pensionarilor în aceleaşi instituţii din care s-au pensionat. Doar aceste câteva măsuri ar genera 10 miliarde de lei la bugetul de stat ", a mai spus Băsescu.

La capitolul măsuri de luat, fostul şef de stat a nominalizat atribuirea contractelor de achiziţii pentru 250 de km de autostradă şi tot atâţia de cale ferată.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ