Traian Băsescu: Turneul catastrofal al lui Ponta în Asia, fără mandat, ar trebui să mă supere

| 04 iul, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la o emisiune televizată că turneul "catastrofal ca imagine şi eficienţă" al premierului Victor Ponta în Asia ar trebui să îl supere. Traian Băsescu a menţionat că şeful Guvernului a plecat fără mandat, deşi ar fi fost obligatoriu.

"A plecat fără mandat", a spus preşedintele Traian Băsescu. Şeful Statului a adăugat că era obligatoriu ca premierul să îi solicite un mandat, având în vedere decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea externă ca atribut al şefului statului.

"Te duci în Kazahstan şi stergi 300 de milioane de dolari din datoria către statul roman şi te duci în China şi ceri reactoare şi anunţi că mai faci şi parteneriat strategic. Nu ne mai înţelege nimeni, consecvenţa în politica externă este important", a subliniat preşedintele.

De asemenea, Băsescu a spus că încheierea unui parteneriat strategic cu China vine în contradicţie cu cel pe care România deja îl are cu SUA. "Sunt două lucruri care nu merg în acelaşi Cabinet", a argumentat şeful statului.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a menţionat că primirea premierului  Ponta de către omologul chinez a fost o reuşită, dar se datorează şi faptului că România încă mai este respectată în plan internaţional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ