Traian Băsescu – un istoric al jignirilor în politica românească

| 16 apr, 2014

Încă din 1998 Traian Băsescu își jignea adversarii politici. Astfel, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, Traian Băsescu a declarat: „nu se ştie dacă nu cumva Ion Diaconescu nu este mort din faşă”. O altă perlă a actualului președinte, care a intrat în istorie, este cea în care îl acuza direct pe Adrian Năstase că ar fi homosexual.

Prezent în marți seara în studioul unei televiziuni, președintele Traian Băsescu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că este cel care provoacă și jignește primul, sugerând că el doar răspunde la aceste provocări. Realitatea îl contrazice pe Traian Băsescu, istoricul său de jigniri la adresa unor alți politicieni sau persoane publice antedatând cariera politică a premierului Victor Ponta.

Încă din 1998 Traian Băsescu își jignea adversarii politici. Astfel, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, Traian Băsescu a declarat: „nu se ştie dacă nu cumva Ion Diaconescu nu este mort din faşă”. O altă perlă a actualului președinte, care a intrat în istorie, este cea în care îl acuza direct pe Adrian Năstase că ar fi homosexual. Băsescu spunea în 2000 despre fostul prim-ministru că „foloseşte fundul pentru a întreţine relaţii sexuale".

Din 2005, victimele preferate ale lui Traian Băsescu au fost jurnaliștii, indiferent de gen. În februarie 2006, la şedinţa de bilanţ a Poliției, o jurnalistă de la Antena 1 l-a întrebat pe preşedinte cum arată Poliția, iar răspunsul lui Traian Băsescu a fost: "în orice caz, mai bine decît dumneavoastră". Câteva luni mai târziu, în octombrie, iritat de întrebările ziaristului Ovidiu Zara de la Curentul, cu privire la prezenţa foştilor securişti în SRI, preşedintele Băsescu s-a adresat nou instalatului şef al SRI George Maior şi predecesorului Radu Timofte: "Cîte un găozar d'ăsta crede că ne poate întinde capcane in modul asta". La acestea putem adăuga și mult mediatizata caracterizare a unei jurnaliste A3, despre care Băsescu a spus că e „țigancă împuțită”.

Pe lângă insultele legate de orientarea sexuală, Traian Băsescu are o preferință și pentru cele legate de drame familiale, cum ar fi moartea unui soț. Nu doar Gabriela Firea a fost atacată pe această temă de președinte, ci și Crin Antonescu, în 2009, în timpul campaniei pentru prezidențiale. Atunci, Băsescu i-a spus lui Antonescu: „decenţa ar trebui să vă spună că un bărbat care are trei femei în casă, le respectă, un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile”, făcând referire la sinuciderea soției președintelui PNL.

Acestea sunt doar câteva dintr-un lung șir de exemple în care Traian Băsescu a jignit în mod gratuit și neprovocat. În aceeași manieră procedează și acum, sau poate consideră că investigarea ilegalităților din jurul afacerii Nana constituie o provocare. Indiferent, președintele Băsescu a demonstrat de nenumărate ori că bunul său simț a rămas pe mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 2014
sag
Băsescu spunea în 2000 despre fostul prim-ministru că „foloseşte fundul pentru a întreţine relaţii sexuale".
n-am inteles chiar bine,se referea la partea dorsala a lui Nastase sau a altei persoane?
esti dragut sa detaliezi Dle Palada?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ