Vosganian: Parlamentarii PNL nu au semnat plângerea împotriva lui Băsescu. Parlamentul nu se plânge, ci decide

| 17 apr, 2014

Senatorul liberal Varujan Vosganian explică, într-o postare pe blogul personal, că parlamentarii PNL nu au semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru infracţiunea de ameninţare şi cea de şantaj la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea, considerând că Parlamentul 'decide' cu privire la atitudinea şefului statului prin iniţierea procedurilor de suspendare a acestuia din funcţie şi 'nu se plânge' prin depunerea unei plângeri penale la adresa sa.

'Dacă parlamentarii PSD şi parlamentarii PNL - adică majoritatea parlamentarilor - ar fi semnat împreună o plângere penală, aceasta nu ar fi însemnat forţa, ci slăbiciunea Parlamentului. Parlamentul nu depune plângeri, Parlamentul decide, că de aia e Parlament. În cazul de faţă, dacă majoritatea parlamentarilor asumă, prin semnătură, convingerea că preşedintele a încălcat legea penală şi demnitatea funcţiei sale, Parlamentul nu trebuie să depună plângere la Parchet, ci să iniţieze suspendarea preşedintelui. Plângerea penală ar fi doar un gest politic cu finalitate îndoielnică, dat fiind că preşedintele are imunitate împotriva unor asemenea agresiuni, oricât ar fi ele de condamnabile. Cu alte cuvinte, lucrurile stau aşa: Parlamentul, în majoritatea sa, ori iniţiază suspendarea preşedintelui, ori se abţine de la vreo acţiune, inclusiv plângere penală, lăsând libertate partidelor, grupurilor parlamentare şi parlamentarilor să acţioneze după cum cred de cuviinţă', scrie Vosganian în materialul postat joi pe blog.

Varujan Vosganian ţine să precizeze şi faptul că liberalii au condamnat discursul preşedintelui Traian Băsescu referitor la senatorul Gabriela Firea şi că gestul de a nu semna plângerea penală iniţiată de aceasta împotriva şefului statului nu trebuie interpretată ca 'un gest de îngăduinţă la adresa preşedintelui' din partea PNL.

'Nu cred să existe vreun parlamentar liberal care să nu fi dezavuat declaraţia inacceptabilă a preşedintelui României, o agresiune nu doar verbală la adresa doamnei senator Gabriela Firea. Faptul că această agresiune se face împotriva unui membru al Parlamentului însărcinat cu anchetarea unui caz în care este implicată fiica preşedintelui, nu face decât să adauge circumstanţe agravante acestei fapte. (...) A spune că PNL a ieşit de la guvernare de dragul preşedintelui este un neadevăr. Iar faptul că liberalii nu au semnat respectiva plângere nu trebuie cu niciun chip interpretată ca un gest de îngăduinţă la adresa preşedintelui', susţine liberalul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ