Obsesii la final de mandat. Băsescu - lobby pentru intrarea argatului Boc în cursa prezidenţială

| 17 apr, 2014

Acum, la final de mandat, când brăţările argintii sunt tot mai aproape de Băsescu, disperarea a luat locul raţiunii.

Locatarul de la Cotroceni încearcă cu disperare să găsească o soluţie pentru a controla funcţia supremă în stat şi după decembrie 2014 astfel încât să evite puşcăria.

Soluţia aleasă de Traian Băsescu este fostul premier şi actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Poate fi Emil Boc o soluţie pentru a câştiga alegerile prezidenţiale?

„Cel mai pregătit să fie președinte, în mod categoric, este Emil Boc. Nu știu dacă va vrea. Un premier care a trecut cu o țară ca România prin criză acumulează o experiență pe care nu mulți o acumulează”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni TV. Deci, Preşedintele se mândreşte cu o guvernare care a pus România pe butuci, a umilit şi provocat suferinţă multor români, iar acum vrea ca politica dezastruoasă a acelei perioade să continue şi după terminarea mandatului său prin marioneta Emil Boc.

De fapt, cu un Boc preşedinte, Băsescu ar avea garanţia că evită mersul la brutărie. În cariera lui politică, Păpuşarul de la Cotroceni are multe mistere neelucidate: o flotă care a dispărut peste noapte, cu o casă luată abuziv, cu terenuri achiziţionate dubios şi lista poate continua. Însă soluţia Boc, ca şi soluţia Udrea sunt sortite eşecului, pentru că cele două personaje au făcut mult rău românilor, iar din păcate pentru ei, memoria cetăţenilor este încă proaspătă.

Deci, Traian Băsescu are mari şanse să piardă controlul asupra Cotroceniului, iar pe zi ce trece, ştiind că se apropie momentul zero când justiţia nu va mai fi împedicată de super-imunitatea funcţiei, acesta devine din ce în ce mai nervos şi face greşeli neforţate. Atacul fără precedent la adresa senatoarei Gabrielei Firea, preşedinta comisiei care investighează cazul Nana în Parlament, denotă starea de stres în care trăieşte Păpuşarul. Băsescu este conştient că acest caz cu terenurile de la Nana îi poate aduce mari probleme, însă, partea proastă este că dacă justiţia îl găseşte vinovat este posibil ca şi cei implicaţi în caz, inclusiv fiica lui Ioana, să meargă la Brutărie.

Iar veştile proaste pentru Băsescu nu încetează să vină. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat că a început deja o anchetă în cazul retrocedării terenurilor din comuna Nana. „În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi. În cauză, procurorii au dispus, astăzi, 16.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată în comunicatul de presă transmis de instituţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 2014
gore
penibil articol
jenant de slab articol. Din toata lista de crime Basesciene exemplificati neinspirat doar trei: "o flotă care a dispărut peste noapte, cu o casă luată abuziv, cu terenuri achiziţionate dubios "
Din pacate prima si ultima sunt doar gogosi propagandistice: flota nu a disparut peste noapte dar sunt implicati prieteni nu marinarul iar la terenuri ultimul cumparator a platit prin banca niste terenuri ce erau legal, in proprietatea cuiva la acel moment. As fi dorit sa exemplificati mai consistent nu doar sa insiruiti sloganuri. Da' pentru asta trebuie sa te pricepi la scris nu doar care parte a creionului se aseaza pe hartie.
Toata prostimea plange umilirea bugetarilor dar nu scapa o lacrima pentru sectorul privat lovit de criza ce a fost nevoit sa reduca salarii si sa concedieze oameni inainte de taierea salariilor. In schimb sindicatele bugetarilor nu au acceptat reducerea cu 25% a numarului de plimbatori de hartii (in timp de un an ) si revenirea la salariile de dinainte. Copy Paste din opozitie i-a sustinut spunand ca are el formula magica si a fost votat. vedem acum ca nu e magie ci doar prestidigitatie: dam banii cu o mana in timp ce, pe ascuns, cu cealalta ii luam inapoi prin tot felul de taxe si impozite.
17 apr, 2014
vili
Ast
Va dati seama cat de Obiectivi sunteti? nu sunt basist si nu am fost dar sunteti O( zero barat) .din partea mea sa se duca 100 de ani la puscarie,dar toti politicienii sunt o apa si un pamant.
17 apr, 2014
basescu
puscaria
lasa mai popei ca te asteapta becalii, nastase, .. sa-ti faca instructajul
17 apr, 2014
goPontaNemaPresident
"cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul -...
pentru virtualii lui Sultanescu:
1.reconstituirea si arendarea sunt fapte petrecute pana la momentul la care italianul a comasat terenul..
raspund comisiile de fond funciar
la revedere...
2.despre bratarile argintii: nu stiam ca Nastase,Voicu,Fenechiu,Jianu,Popovici(victimele lui Nastase)poarta catuse argintii...
la cati bani au stabilit instantele ca au luat cred ca-si permiteau de aur...
nu-i asa Dle Palada sau sa-ti zic Sultanescu(sotia sau sotul?)
17 apr, 2014
mihai
Basescu
Basescu e singurul presedinte care a facut ceva concret pt. Romania si se lupta in continuare cu tot felul de jiganii, vorba lui Cantemir, jiganii mafiote si corupte politic. Ce are el cu ce- a facut fie-sa cea mare? Pe langa alti mafioti si baroni care au furat si fura milioane in continuare, niste terenuri comasate de un italian mi se par... puerile!! N-au gasit cu ce sa-l atace si se leaga de nimicuri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ