Nana: Dacă există sesizare a Parchetului pe tema Călăraşi, orice activitate a Comisiei încetează

| 24 apr, 2014

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, referitor la raportul Comisiei Nana, că, în opinia sa, cât timp cât există o sesizare a Parchetului în legătură cu această problemă, orice activitate a comisiei se opreşte

Întrebat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, ce se va întâmpla cu raportul Comisiei Călăraşi, Mircovici a răspuns: "Este o temă care nu s-a discutat la Biroul Permanent de astăzi şi nu am cum să vă răspund. Dacă vreţi ca o opinie personală, atâta timp cât există o sesizare a Parchetului în legătură cu această problemă, orice activitate a Comisiei sau activitate a Parlamentului se opreşte în momentul în care Ministerul Public, prin organele sale abilitate, va prezenta un punct de vedere".

El a mai spus că raportul Comisiei reprezeintă "o piesă importantă pentru organul de anchetă".

Birourile Permanente reunite ale Camerelor Parlamentului vor decide legat de suspendarea activităţii Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile din Călăraşi, în condiţiile sesizării Parchetului de către Corpul de Control al prim-ministrului, au hotărât senatorii, marţi, în Biroul Permanent.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu declarat, marţi, că Biroul Permanent a primit o solicitare din partea Comisiei de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona Comunei Nana, Călăraşi.

Dumitrescu a arătat că membrii conducerii Senatului au fost întrebaţi dacă această comisie poate să îşi continue activitatea. "Am trimis această solicitare către Birourile Permanente reunite. În Regulamentul Camerei este prevăzut faptul că atunci când începe urmărirea penală, activitatea unei comisii de anchetă încetează, în regulamentul Senatului nu este prevăzută o astfel de precizare", a spus el.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în cazul Nana, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în urma sesizării transmise de Corpul de control al primului ministru.

"În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi", se arată într-un comunicat de presă al PICCJ.

Procurorii au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, conform Mediafax.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ