Se schimbă jocul. Parchetul intră în afacerea Nana

| 17 apr, 2014

După ce Corpul de Control al Guvernului a făcut publice concluziile anchetei privind tranzacţia cu terenul agricol din Călăraşi, care a scos la iveală aspecte ilicite, iată că Parchetul General, sesizat de către Corpul de Control, a intrat pe fir şi urmează a lămuri controversele ce însoţesc întreaga afacere.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus începerea urmăririi penale în cazul terenurilor de la Nana, judeţul Călăraşi, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnatură privată. "În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi”, se precizează în comunicatul Ministerului Public.

Preluarea cazului de procuratură este în sine foarte importantă întrucât demontează definitiv scenariile vehiculate de mass-media aservită Cotroceniului conform cărora întregul tam-tam din jurul tranzacţiei de la Nana ar fi avut o miză politică, anume aceea a discreditării lui Traian Băsescu. Corpul de Control a adus dovezi solide ale controverselor din jurul afacerii cu teren agricol din judeţul Călăraşi, punctând asupra unor aspecte ilicite ce nu pot fi contestate şi pe care procurorii urmează să le investigheze.

Dacă tranzacţia în care este implicat preşesdintele Băsescu ar fi fost una legitimă şi perfect legală, atunci cu siguranţă că Parchetul ar fi respins ca nefondată sesizarea Corpului de Control, iar cazul s-ar fi oprit probabil aici. Cum însă concluziile curpinse în raportul guvernamental ridică numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care a fost perfectată această tranzacţie, Parchetul şi-a asumat – aşa cum era şi firesc – instrumentarea acestui caz.

Pentru Traian Băsescu veştile nefaste nu se opresc însă aici. Raportul ce urmează a fi dat publicităţii săptămâna viitoare de Comisia parlamentară se anunţă a fi unul complicat. Aspectele preliminare prezentate publicului de către membrii Comisiei speciale constituită la nivelul Parlamentului tind să indice noi aspecte controversate în jurul tranzacţiei.

Din păcate, în loc să încerce clarificarea onestă a întrebărilor care planează asupra întregii afaceri, Traian Băsescu a preferat să împroaşte cu noroi Comisia parlamentară, precum şi pe toţi cei care au îndrăznit să-l arate cu degetul. În acest context, preluarea anchetei de către Parchetul de pe lângă ICCJ nu poate fi decât salutară. Iar dacă şeful statului este cu adevărat ataşat de valorile justiţiei şi ale statului de drept, aşa cum a pretins de atâtea ori, acum are ocazia să demonstreze românilor cât de mult respectă instituţiile justiţiei. Dacă nu va manifesta deschidere şi transparenţă, Traian Băsescu se va decredibiliza iremediabil în faţa cetăţenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 apr, 2014
cantautor
este bine ca cerceteaza parchetul restituirile...
in felul acesta primari,prefecti PSD vor fi pusi sub acuzare..
se face curatenie,incet,incet in PSD
coabitarea Basescu-Ponta,isi arata roadele...
vom avea un MCV bun,Ponta scapa de baronii penali si Basescu isi indeplineste obiectivul de a face justitie..
Sultanescu si Palada si-au dat mana cu Lazaroiu,Ponta cu Basescu la o treaba buna pentru Romania...
cei 7,5 milioane au luat plasa,insa este mai bine pentru restul de 15 milioane
felicitari

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ