Oamenii lui Băsescu fac ce știu mai bine când se pregătesc piardă alegerile: acuză fraude

| 17 apr, 2014

După modelul deja brevetat de Traian Băsescu și cu sprijinul mass-media aservită Palatului Cotroceni, PMP-iștii se chinuie să convingă publicul că PSD ar pregăti în perspectiva alegerilor europarlamentare o operațiune de tip ”Autobuzul”.

Dincolo de atacurile tot mai veninoase lansate la adresa adversarilor politici, menite să creeze conflicte artificiale și să sprijine eforturile lui Traian Băsescu de a distrage atenția de la anchetele privind tranzacția imobiliară frauduloasă de la Nana, oastea de strânsură a lui Traian Băsescu din PMP a început de la o vreme încoace să fredoneze referenul binecunoscut al fraudării alegerilor.

După modelul deja brevetat de Traian Băsescu și cu sprijinul mass-media aservită Palatului Cotroceni, PMP-iștii se chinuie să convingă publicul că PSD ar pregăti în perspectiva alegerilor europarlamentare o operațiune de tip ”Autobuzul”. Iar dovada ar reprezenta-o chipurile o știre furnizată de situl-ul Dâmbovița News, conform căreia președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, ar fi dat ordinul organizării pe fiecare secție din județ a unui număr de cinci autovehicule care să ducă oamenii la vot în baza listelor făcute de primarii PSD.

Pornind de la dezvăluirile Dâmbovița News, în sprijinul cărora, bineînțeles, nu este adusă nicio dovadă palpabilă, la B1TV se discută de două zile încoace despre cum social-democrații ar pregăti fraudarea alegerilor europarlamentare. Nici de această dată nu avem de-a face decât cu speculații și informații pe surse, dar, așa cum bine știe orice specialist în comunicare, pentru ca o minciună să devină adevăr este nevoie doar să o rostogolești suficient. Iar oamenii lui Traian Băsescu sunt deja specialiști în manipulare, după ce au luat lecții intensive de la șeful statului.

De altminteri, așa cum ne-am obișnuit deja în raport cu orice demers de comunicare publică al presei cotroceniste și al PMP-iștilor, și de această dată semnalul de start a fost dat de Traian Băsescu. Să ne aducem aminte de atacul extrem de dur pe care șeful statului l-a lansat în urmă cu doar câteva zile la adresa lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, pe care îl acuza că ar fi dispus să fraudeze alegerile la ordinul lui Victor Ponta. „Oprea, îmi pare rău, pentru mine este un lacheu al lui Victor Ponta şi va executa dispoziţiile aşa cum îi va cere. Dacă Ponta îi va cere să fure, va încerca să fure, numai că nu e la fel de uşor de furat ca la referendum sau la alegerile prezidenţiale din 2009, pentru că nu mai este un singur reprezentant al opoziţiei. Toate partidele parlamentare aflate în opoziţie vor avea oameni în secţiile de votare. Deci va fi foarte greu să se fure”, comenta pe 13 aprilie șeful statului. Și...surpriză?! La doar câteva zile după aceste declarații, au început să apară și așa-zisele dovezi că europarlamentarele ar urma să fie fraudate.

Cât despre motiv, acesta este evident. La fel cum a procedat și Traian Băsescu la referendumul de demitere pentru a decredibiliza rezultatul defavorabil covârșitor, PMP-iștii încearcă să construiască prin teza fraudării alegerilor o scuză plauzibilă pentru cazul foarte probabil în care vor înregistra o înfrângere usturătoare la urne. Iar intensitatea cu care s-au pus pe treabă arată cât de speriați sunt de rezultatul primei confruntări electorale la care vor participa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ