Pilot F-16: Premierul a vorbit tot timpul, mi-a spus: Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă

| 17 apr, 2014

Pilotul american Dustin "Yoggi" Brown, care a pilotat avionul F-16 cu care a zburat premierul Victor Ponta, a povestit că şeful Guvernului "a vorbit tot timpul" zborului, iar când l-a întrebat dacă se simte bine i-a răspuns: "Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă".

Pilotul american Dustin "Yoggi" Brown a fost întrebat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la finalul exerciţiului Dacian Viper 2014, cum s-a comportat premierul Victor Ponta în timpul zborului, transmite corespondentul Mediafax.

"Am zburat o oră, la altitudine mare, am depăşit viteza sunetului şi am coborât poate la 1.000 de kilometri pe oră, un nivel redus. Am zburat în formaţie cu nişte MIG-uri 21 Lancer şi cu nişte F-16. Premierul a vorbit tot timpul, am avut o conversaţie minunată. Am vorbit despre faptul că am un fiu de şase săptămâni şi a fost foarte entuziasmat despre acest lucru. Am discutat despre diferenţele dintre a zbura şi a conduce o maşină de curse, despre baschet, pentru că şi preşedintele Obama este fan al acestui sport", a spus pilotul.

El a relatat că în timpul zborului l-a întrebat pe premier dacă se simte bine pe locul din spate, iar acesta i-a răspuns: "Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă".

Întrebat de la ce vine porecla "Yoggi", pilotul a spus că nu are legătură cu ursul din desenele animate, ci cu un incident în care a distrus o chitară.

Premierul Victor Ponta a ajuns, joi dimineaţă, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinşilor Vizitatori, care a avut loc în ultima zi a exerciţiului româno-american Dacian Viper 2014. El a venit însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşă, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi de preşedintele Senatului,Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a ajuns apoi pe pistă cu o maşină, fiind îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române şi s-a îndreptat spre un avion F-16. Avionul a fost pilotat de un pilot american, iar premierul a stat pe locul din spate, fiind copilot.

Reprezentanţii Bazei au afirmat că premierul Victor Ponta a făcut înainte câteva teste medicale, pentru a putea urca în cabina avionului american, şi a primit instrucţiuni legate de zbor şi de comunicarea cu pilotul. Ulterior, avionul a decolat.

Ceilalţi oficiali care îl însoţeau pe Ponta, alături de însărcinatul cu afaceri ad interim al SUA în România, Duane Butcher, au aşteaptat pe pistă cât timp au durat pregătirile de zbor ale premierului.

După aproximativ o oră, avionul F-16, pilotat de maiorul Dustin "Yoggi" Brown, a aterizat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, iar premierul Victor Ponta a salutat oficialii prezenţi şi jurnaliştii din cabina avionului, făcându-le cu mâna.

Exerciţiului comun Dacian Viper 2014 a început, în 10 aprilie, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, în cadrul programului fiind executate atât misiuni în poligoanele armatei, cât şi misiuni de poliţie aeriană.

Colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americană din Aviano, declara atunci că americanii au adus la Câmpia Turzii şase avioane de vânătoare F-16.

Dacian Viper, care este la a patra ediţie, s-a mai desfăşurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 şi 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloţilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ