Antonescu continuă să „curețe” liberalii anti-Băsescu

| 17 apr, 2014

Nu întâmplător, cel mai recent aliat secret al președintelui, Crin Antonescu, și-a retras oamenii din sală la votul pentru candidatura lui Victor Ciorbea pentru funcția de Avocat al Poporului.

Rocada lui Ciorbea, care a dat funcția bănoasă de la ASF pentru a fi Avocatul Poporului este una strategică. Oricine a urmărit cu oarecare atenție luările de poziție ale fostului premier țărănist știe că Ciorbea a fost un adversar constant al președintelui Traian Băsescu de-a lungul timpului. Cum pornirile autocratice și populiste ale președintelui cresc în intensitate pe măsură ce acesta pierde teren și se apropie de sfârșitul mandatului, capătă semnificație propulsarea lui Victor Ciorbea în aceeași funcție în care Traian Băsescu a avut grijă să doarmă în cizme ani la rând un anonim. Știe careva dintre voi, fără Google, cum se numea fostul Avocat al Poporului? Nu vă jenați, este normal să nu-l cunoașteți. Asta a și urmărit regimul Băsescu.

În persoana lui Victor Ciorbea, care din Zeus nu-l scoate și-l persiflează la tot pasul, Traian Băsescu n-a mai obținut o marionetă comodă, cum dorea și va avea de tras. Nu întâmplător, cel mai recent aliat secret al președintelui, Crin Antonescu, și-a retras oamenii din sală la votul pentru candidatura lui Victor Ciorbea pentru funcția de Avocat al Poporului. "Acțiunile lui Crin Antonescu au atins un asemenea nivel de absurditate, încât nu mai pot fi explicate. A rupt USL fără să ne dea vreun motiv concret, iar acum, după ce PNL l-a susținut pe Victor Ciorbea pentru ASF, deodată, când domnul Ciorbea, un excelent jurist, a decis că mai potrivită ar fi pentru domnia sa funcția de Avocat al Poporului, liberalii au plecat din sală. PNL l-a susținut pe domnul Ciorbea pentru ASF, dar nu același lucru s-a întâmplat și pentru funcția de Avocat al Poporului. Este o decizie care poate fi explicată doar prin faptul că Antonescu nu știe cum să îi mai facă pe plac lui Băsescu, iar în acest demers își bate joc de proprii oameni", s-a declarat contrariat senatorul PSD Mihai Sturzu.

Antonescu l-ar fi vrut pe Ciorbea anesteziat pe bani buni, la ASF. În noua funcție, însă, îl deranjează pentru că-l deranjează pe ”aliatul” Băsescu. De remarcat și faptul că, pe măsură ce această dreaptă improvizată în jurul lui Băsescu intră în criză de timp, și acțiunile lor se radicalizează. Crin Antonescu nu numai că nu mai salvează aparențele, dar nici măcar nu mai încearcă să-și justifice mutările. De ce PNL l-a susținut pe Ciorbea pentru ASF, dar l-a sabotat ca Avocat al Poporului? Ce mai contează scuzele, pare să spună liderul PNL: cine are cap, pricepe și așa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 2014
palavra
Victor Ciorbea,a fost procuror pe timpul comunismului...
a fost si avocat,lider sindical,primar general,taranist,liberal...
este omul pregatit la toate..
daca nu era vorba de studii de specialitate,cred ca mai indreptatit era sa ocupe postul Dl.Chit-oiu..alt liberal de frunte,sau Dl.Diaconu
dar nici Dl.Ciorbea nu ne va face de rusine..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ