Moțiunea Băsescu-Antonescu este fără obiect

| 16 apr, 2014

Chiar și în condițiile în care Ministerul de Finanțe a redactat deja OUG privind neimpozitarea profitului reinvestit, liberalii merg înainte cu moțiunea de cenzură, demonstrând astfel că demersul lor nu reprezintă altceva decât un exercițiu de demagogie electorală.

Întrebat marți, în cadrul unei conferințe de presă, dacă ia în calcul ideea unei alianţe cu PDL şi PMP în perspectiva alegerilor din 2016, într-o nouă formulă a Alianţei DA, liderul PNL, Crin Antonescu a respins categoric o asemenea perspectivă. ”Eu cred că există lucruri care trebuie purtate o singură dată, şi la nivelul lenjeriei, şi la nivelul alianţelor politice”, a răspuns plastic, liderul PNL.

Dincolo însă de declarațiile publice, orice observator cât de cât atent la evoluțiile de pe scena politică nu se poate împiedica să remarce că, de la o vreme încoace, există o apropiere tot mai evidentă a liberalilor de PMP și PDL. De altminteri, chiar Crin Antonescu a recunoscut că partidul pe care îl conduce dorește să colaboreze cu cele două formațiuni la nivel parlamentar, menționând în acest sens posibilitatea susținerii în comun a unor proiecte de lege sau chiar a unei moțiuni de cenzură.

Ajunși în acest punct, merită să observăm că, deși vorbește la modul ipotetic, Crin Antonescu știe foarte bine că singura soluție pe care formațiunea sa o are pentru a depune o moțiune de cenzură este să își dea mâna cu foștii și actualii copii de suflet ai lui Traian Băsescu, PDL și PMP. Și aceasta pentru că liberalii nu mai dispun de unii singuri de numărul de parlamentari necesar pentru inițierea unui asemenea demers.

Pe de altă parte, sprijinul celor două formațiuni nici nu mai pare greu de obținut la acest moment. Foarte probabil și pentru că au primit ordin dinspre PPE, grup politic la care liberalii încearcă să se aflilieze de o perioadă încoace, dar și pentru că liderul liberal și-a nuanțat serios discursul condescendent pe care îl avea la intrarea în opoziție față de PDL și PMP, cele două formațiuni se arată tot mai dispuse să sprijine o moțiune de cenzură inițiată de către liberali. Să ne aducem în acest sens aminte de declarațiile repetate din ultimele săptămâni ale lui Vasile Blaga sau Cătălin Predoiu, precum și de mesajul fără echivoc pe care Elena Udrea l-a transmis în numele PMP vizavi de disponibilitatea de a susține un asemenea demers al liberalilor. Așadar, cele trei formațiuni care nu cu mult timp în urmă se angajau ritos să se urască până la moarte, se pregătesc să își dea mâna pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Nici nu mai contează că o asemenea iniţiativă nu are vreun fel de fundament real, în contextul în care guvernul Ponta și-a asumat în mod repetat angajamentul de a păstra calendarul convenit chiar de fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, cu instituțiile internaționale și de a implementa scutirea de impozit pe profitul reinvestit și scăderea CAS de la 1 iulie. Chiar și în condițiile în care Ministerul de Finanțe a redactat deja OUG privind neimpozitarea profitului reinvestit, liberalii merg înainte cu moțiunea de cenzură, demonstrând astfel că demersul lor nu reprezintă altceva decât un exercițiu de demagogie electorală. Cât despre disponibilitatea PDL și PMP de a-i sprijini în aceaste condiții, aceasta nu face decât să probeze încă o dată cât de înțeleaptă este vorba populară care spune că ”aceia care se aseamănă se adună”. Iar de la o moțiune de cenzură comună la refacerea Alianței DA nu mai este decât un pas.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 2014
cantautor
Guvernul Ponta a facut....o margica
Ponta se lauda ca s-a imprumutat cu dobanda mica pe 10 ani..
unde este bibicilor cresterea economica?
unde sunt investitiile?
ne imprumutam pentru salarii si pensii?
unde esti tu Sultanescule sa ne spui cat s-a imprumutat Romania in ultimii 2 ani pe piete(nu de la FMI)si pentru cati ani de acum incolo
16 apr, 2014
goPontaNemaPresident
s-a bagat in buncar...si el si Palada
miroase a fum la rasarit....
la Soci,unde s-au fotografiat in spatele lui Putin

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ