Antonescu: Ponta şi-a pierdut cumpătul şi se refugiază la MApN

| 15 apr, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că premierul Victor Ponta şi-a pierdut 'cumpătul' mutându-şi biroul în sediul MApN şi a subliniat că sediul 'tradiţional, istoric' al Executivului este în Piaţa Victoriei.

"Asistăm la fenomene tulburătoare. Victor Ponta şi-a pierdut cumpătul. Nici una, nici două ne anunţă că se refugiază cu birou cu tot de prim-ministru în sediul unei unităţi militare, respectiv MApN, fapt totuşi fără precedent. Nu este vreo comparaţie de făcut, dar să remarcăm că nici Nicolae Ceauşescu în faţa unei revolte naţionale nu s-a mutat cu biroul într-o altă clădire, pur şi simplu a fugit cu un elicopter. Sigur că a ajuns într-o unitate militară până la urmă, împotriva voinţei sale. La mineriade, la mineriada care a doborât Guvernul Roman, totuşi, Petre Roman nu a fugit cu biroul şi cu secretara în altă parte. Ce s-a întâmplat de primul-ministru al ţării anunţă şi încă anunţă mândru că fuge cu biroul la MApN? Care sunt explicaţiile publice pe care le dă? Ca să nu-i fie înregistrate convorbirile, înţeleg, cu alţi şefi de guvern şi mai ales ultima dintre ele, ca să nu-i însceneze preşedintele ceva", a declarat Antonescu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nici Augusto Pinochet nu a făcut un astfel de gest în Chile, deşi era vorba de dictatură militară.

'Cred că nici Pinochet în Chile nu a făcut asta, şi era dictatură militară, ca să nu-i însceneze preşedintele aceleiaşi ţări ceva. Cum ar putea să-i însceneze preşedintele ceva? Se deghizează noaptea, se travesteşte în Duicu şi pătrunde în sediul Guvernului şi îi propune lucruri necuviincioase? Foloseşte Traian Băsescu instituţii ale statului român ca să-i însceneze ceva primului-ministru? Care sunt aceste instituţii? Ce se va întâmpla la MApN? Dl Ponta ne spune că pleacă din sediul Guvernului, care este cam civil, păi trebuie să fie foarte civil, Guvernul României este civil şi pleacă la MApN pentru că acolo nu mai intră oricine. Nu ştiu pentru cine se joacă această operetă', a spus liderul PNL.

Antonescu a subliniat că sediul 'tradiţional, istoric de până la Guvernul Ponta III' al Executivului este în Piaţa Victoriei, arătând că şi clădirea Guvernului are regim de obiectiv special.

'Îşi imaginează dl Ponta că acolo se intră ca la mall, adică intră cine vrea? Sediul Guvernului României are şi el regim de obiectiv special, este păzit, poate să încerce oricine dintre cetăţenii României şi va vedea că nu poate intra nici în curte dacă nu are o treabă cu totul precisă şi confirmată în sediul Guvernului, mai mult, în sediul Guvernului pe etajul la care se află biroul primului-ministru se şi intră şi cu o cartelă specială şi dacă eşti invitat eşti condus de SPP, în care înţeleg că dl Ponta nu mai are încredere', a spus Antonescu.

Liderul liberalilor s-a întrebat dacă în cazul unei alarme la MApN premierul ar putea rămâne sechestrat.

'Ce este această poveste de prost gust? Cu ce drept dl Ponta, dacă este în toate facultăţile, îşi permite să facă acest circ cu Guvernul României, care este o instituţie nu a domniei sale, nu a familiei sale, nu a PSD. Apropo, mută şi sediul PSD în MApN, ca să poată discuta liniştiţi? Cu ce drept îşi permite acest lucru? Nu cred că este o chestiune de tupeu sau de neruşinare, eu cred că pur şi simplu dl Ponta şi-a pierdut controlul de frică, de nervi, de stres, că a avut foarte multe supărări în ultima vreme şi din această cauză nu mai are măsură. Cineva trebuie să facă ceva. Ceilalţi membri ai Guvernului, membri PSD, preşedinţii celor două Camere, care ar putea să-l însoţească pe dl Ponta la un control sau care ar putea să-i atragă atenţia în mod serios că nu ne putem bate joc de instituţii fundamentale ale ţării', a declarat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că a luat decizia să-şi mute biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării, unde există o evidenţă strictă a celor care intră şi ies, pentru a evita orice înscenări privind fapte de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ